Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Primolut n Kullanımı Hakkında

Merhaba Hocam, 19 Ağustos'ta yurtdışı seyahatimiz olcak fakat takvimime göre 21 Ağustos'ta mens dönemine giriyorum ve bu dönemi geciktirmek için 16 Ağustos'ta Primolut n kullanmak istiyorum. Bu durumda ilk defa kullanacağım için herhangi bir sorun olur mu? İlacı kullandığım süreçte alkol kullanımı sakıncalı mıdır? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

14 Temmuz 2019 18:07
Doç. Dr. Buğra Coşkun Doktora Sor

Doç. Dr. Buğra Coşkun tarafından cevaplandı.

Polikistik over

Merhaba hocam bebeğim 20 aylik yumurtlama tedavisiyle hamile kalmıştım şimdi yine istiyoruz fakat polikistik over var bende tedavisiz olmuyor yumurtlama tedavisi için bebeğimi sütten kesmem gerekiyormu .

6 Nisan 2019 23:41
Doç. Dr. Buğra Coşkun Doktora Sor

Doç. Dr. Buğra Coşkun tarafından cevaplandı.

Ca125 yükselmesi

Doktor bey merhaba annem 50 yaşında. Adet düzensizliği vardı çok ve pıhtılı geliyordu adenomyosiz teşhisi koyuldu. Metiler ilaç içti ve kesildi adeti şuan 3 aydır adet olmuyor. Tekrar muayene oldu rahimde kalınlaşma vs bulunmadı kan tahlili istendi fsh 10,59 geldi. Prolaktin 30, östrojen ve progesteron olmsı gereken gibi dedi doktor. Menopoz değilsin dedi ve tarlusal verdi annem kutuyu bitirdi fakat hala adet olmadı.( 10 gün geçti) neyden kaynaklanır doktor bey acaba menopoza girmiş olabilirmi ayrıca 2 ay önce ca125 ölçülmüştü 91 gelmişti ama yumurtalıkta kistte görülmedi. İltihaplı romatizma hastası buda ca125 yükselmesine neden olurmu şimdiden çok teşekkür ederim

23 Ocak 2019 13:29
Doç. Dr. Buğra Coşkun Doktora Sor

Doç. Dr. Buğra Coşkun tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube