Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mirena sipral

Merhaba hocam 5.5 cm çikolata kıstım var 8 yıl önce ameliyat olmuştum tekrarladı miyomlarim varmış 1 3 4 cm 3 tane rahim kalınlaşmasına var smear ve parca alınmıştı temiz çıktı kanamalarim herzaman yogundur 7 gun surer 1 yildirda pihtili yogun cok halsizim bu dönemlerde 46 yasimdayim mirena sprial öneriyorlar benim migrenim var yıllar önce yasmin vermişlerdi 4 gun sonra migren ataklarım artınca kullanamamıştım migreni tetiklermi birde duydugum kisilerde çok kilo aldırıyormuş cok tedirginim bu doğrumu siz ne önerirsiniz teşekkürler iyi çalışmalar

28 Ocak 2021 21:22
Op. Dr. Umut Sarı Doktora Sor

Op. Dr. Umut Sarı tarafından cevaplandı.

Yumurtalama sorunu

Hocam merhabalar adet düzensizliğim bulunmakta doktorum bunun için ikinay cyclo prognova verdi iki ay kullandım beraberinde prolaktin yüksekliğinden dolayı dostinex verdi ikisini iki ay süresince kullandım prolaktinim düzene girdi. Bu diğer doktorum klomen verdi .Adetten 14 sonra yumurtalıklarım 12mm kadar büyüdüğünü söyledi. Sonra ki tedavi için adetimin ikinci günü iğnelerle gelmemi istedi fakat ben hala adet olmadım son afet tarihim 13 Kasım. Doktoruma adet olmazsam söktürücü diye sorduğumda olacaksın rahmin Adete hazırlanıyor demişti fakat hala olmadım. Sebebi ne olabilir? Gebelik mi yoksa yumurtalıklardan dolayı bir sıkıntı mı? Ayrıca bir hafta önce adet olacakmışım gibi göğüs uçlarım acıdı açık kahverengi akıntım oldu.

25 Aralık 2020 17:40
Op. Dr. Umut Sarı Doktora Sor

Op. Dr. Umut Sarı tarafından cevaplandı.

Adet Düzensizliği/Gebelik Riski

Merhaba 26 Ekim tarihinde regl oldum 2 gün primolut içtim ve 28 Ekimde erkek arkadasimla birlikteligimiz oldu bununda etkisiyle regl olmaya devam ettim ilaci bırakmıştım zaten. 1-2 kasımda reglm normalden az şekilde bitti. Bi önceki ay da primolut içmiştim ama yine normal düzeninde regl olmuştum. Şu an 8 aralık olmasına rağmen hala regl olmadım. Miratech markasına ait 2 tane gebelik testi aldim birini 3 gün önce yaptim negatif çıktı birini bu sabah yaptım o da negatif çıktı. Bu düzensizliğin sebebi nedir? Gebelik riski var mı sizce?

9 Aralık 2020 14:07
Op. Dr. Umut Sarı Doktora Sor

Op. Dr. Umut Sarı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube