Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

sol overde 21 mm boyutunda dominant folikül kistim var zararları varmıdır?

merhaba kasık ağrısı şikayetiyle gittigim hastanede sol overde 21 mm boyutunda kistik lezyon mevcuttur.(dominant folikül?) sonucu çıktı.adet ağrılarım şiddetli oluyor ve ağrı sağ bacağıma vuruyor.yolunda gitmeyen birşeylermi var? ilerde hamılelıkle ilgili sorun olurmu ?

22 Nisan 2014 18:16
Doç. Dr. Coşkun Şimşir Doktora Sor

Doç. Dr. Coşkun Şimşir tarafından cevaplandı.

Kısa aralıklarda regl oldum nedeni ne olabilir?

Merhaba Doktor Bey, Ben 35 yaşındayım. Normalde 26 ile 30 gün arasında adet oluyorum ve genelde adetim 3 ila 4 gün arasında sürüyor. En son adetim birinci gününden itibaren farenjit teşhisiyle Augmentin Bid 1000mg, Nurofen Cold, Levopront ve Xyzal kullanmam gerekti. Adetim 5 Nisan tarihinde başladı ve 7 Nisan'da bitti. Sonra adetim 13 Nisan'da azar azar kanamalar şeklinde tekrar başladı. Bugün 17 Nisan ve kanamam henüz durmadığı gibi biraz daha arttı. Tüm bu düzensizliğin nedeni ne olabilir? Ben kullandığım ilaçların etkisi olduğunu ve hemen geçeceğini düşünmüştüm ancak durumdan endişelenmeye başladım. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

17 Nisan 2014 16:38
Doç. Dr. Coşkun Şimşir Doktora Sor

Doç. Dr. Coşkun Şimşir tarafından cevaplandı.

adet gecikmesi

Hocam iyi aksamlar ben bekarim 20 yasindayim adetim 4 gun kadar gecikti ama agrilarim var kist olabilir mi acaba

11 Nisan 2014 19:22
Doç. Dr. Coşkun Şimşir Doktora Sor

Doç. Dr. Coşkun Şimşir tarafından cevaplandı.

Dismonere için bir yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum devam etmemin sakıncası var mı?

Hocam Merhaba,25 yaşındayım,5-6 yıldır dismonere yaşıyordum her yıl mutlaka muayene oluyordum fakat ağrılarım şiddetli olmaya başlayınca ve ağrı kesiciler yetmeyince her ay acile gidip iğne vurdurmak durumunda kalıyordum günlük yaşamımı son derece olumsuz etkiliyordu. bu yüzden doktorunda tavsiyesiyle yaklaşık bir yıl önce muayene olup diane kullanmaya başladım.6 ay sonra bıraktım yine çok şiddetli ağrım oldu tekrar başladım fakat bekarım ve bakireyim bu ilacı sürekli kullanmamın bir sakıncası olur mu? Ya da başka bir çözümü var mıdır hormon hapı kullanmadan rahatlayabileceğim?

8 Nisan 2014 16:20
Doç. Dr. Coşkun Şimşir Doktora Sor

Doç. Dr. Coşkun Şimşir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube