Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

ca-125

merhaba hocam . ben 36 yaşın ve bekarım geçen ay normal adet günüme kadar 1 boyunca siyah pıhtı şeklin de adet oldum sonrasında normal şekilde adet olmaya devam ettim bitiminde doktora gittim 6 cm kist olduğunu söyleyerek tahlil yaptı. tahlil sonuçlarında CA *** *** **,60 CA *** *** **,40 CA *** *** **,6 CEA sonucu da 1,50 çıktı doktorum tahlillerden sonra regli olduğumda tekrar gelmemi istedi gittiğim de de 6,40 olarak kistin büyümüş olduğunu ve iyi huylu olduğunu söyleyip mr istedi .şimdi mr sonucunu bekliyorum. rica etsem sonuçları değerlendirebilir misiniz? teşekkür ederim

12 Mart 2014 16:35
Op. Dr. Ahmet Akkoca Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Akkoca tarafından cevaplandı.

adet düzensizliği

merhaba hocam iyi günler. ben 20 yaşındayım yaklaşık 7 senedir adet görmekteyim fakat hiç düzenli adet olmadım. bazen 2 ay bazen 3 ay geçiyor ve bu beni rahatsız ediyor.birkaçkere kadın doğum doktoruna gittim ultrasonlabakıldı normal çıktı hormon testinde tiroid üst sınırda ama önemli değil dedi doktorumm.sizce önemli midiir? yumurtalık tembelliği dedi ve doğum kontrol hapı önerdi kullanmak istemiyorum.sizce ne yapmam gereklii?

10 Mart 2014 11:00
Op. Dr. Ahmet Akkoca Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Akkoca tarafından cevaplandı.

adet düzensizliği

iyi günler hocam 10 şubatta sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. vajina içine ve etrafına hiç bir şekilde boşalma. olmadı fakat ben 26 aralık 2013 ten bu yana adet olmuyorum. ilişkiden sonrada adet olmadım. birde 20 ve 26 şubatta iki defa test yaptım tek çizgi çıktı hamile olma riskim var mı? cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler .

9 Mart 2014 14:10
Op. Dr. Ahmet Akkoca Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Akkoca tarafından cevaplandı.

adet olamıyorum...

mrb iyi günler hocam benim adet düzensizliğim var en son ocak ayında adet oldum normalde 3 gün süren adet im ocak ayın da 1 gün sürdü ve bende adetimin 5, gününde farlutal dile adet söktürücü kullandım ve hap bittikten sonra 1 hafta icinde 1 damladan az kanamam geldi sonra hic adet kanamam olmadı suan karnımda şişkinlik var ve kendımı çok sıkımtılı hissediyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

6 Mart 2014 16:18
Op. Dr. Ahmet Akkoca Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Akkoca tarafından cevaplandı.

Us incelemesinin sonucu hakkında bilgi?

Merhaba doktor bey.15 yaşında bir kız kardeşim var.Sol memesinin sağ memesinden normalden biraz daha büyük olması ve adet düzensizliği olduğundan dolayı jinekolojiye başvurduk.Yapılan pelvik us sonucu; Mesane konturları, duvar kalınlığı normaldir, lümen içi patoloji izlenmemiştir. Uterus antevert pozisyonda ve normal boyutlardadır. Konturları düzgündür. Myometrium homojen yapıdadır. Endometrium kalınlığı normaldir. Sol over 4 cm çapında olup, stroma heterojendir. Hipoekoik, hafif heterojen 10 mm' lik birkaç adet oluşum mevcuttur. Klinikle korelasyon, uygun ileri tetkik, takip ve değerlendirme ve lüzumu halinde MR incelemesi önerilir. Sol over içerisinde 5 cm/sn ' den küçük minimal mikst arteriyovenöz akımlar gözlenmektedir. Douglasta serbes...

26 Şubat 2014 17:17
Op. Dr. Ahmet Akkoca Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Akkoca tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube