Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Annemden rahim kalınlaşması sebebiyle frc istendi korkulacak bir durum var mıdır?

Hocam merhaba annem 50 yaşında.Menapoza gireli 2 yıl oldu.Tekrarlayan polipleri var en son 2 yıl önce aldırmıştı.Hafif kahverengi leke görmesi sebebiyle muayeneye gittik.İlk gittiğimiz doktorumuz polip olduğunu söyledi.Farklı bir doktor da rahimde kalınlaşma olduğunu söyleyerek frc istedi.Hangi durumlarda istenir acaba korkulacak bir şey var mıdır sizce?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.İyi çalışmalar.

26 Haziran 2014 22:13
Prof. Dr. Meral Aban Doktora Sor

Prof. Dr. Meral Aban tarafından cevaplandı.

Polip sonucu

Hocam Merhaba; 43 yaşındayım ..15 Ocak 2014 te polip ameliyatı oldum Patoloji Fokal Kompleks Atipili hiperplazi endometrium polip sonucu geldi.Patoloji doktoru bozulmanın sadece polipin başında çok küçük bir bölümde olduğunu endometriumun temiz olduğunu söyledi .13 Şubat'ta tekrar Muayene için gittim Endometrium kalınlığının 11 mm olduğu söylendi. Mmografi ve meme USG çektirdim.Sağ memede fibroadenom tespit edildi.Sadece tahip önerdi.Hormon kullanmamın bir sakıncası olmadığı söylendi. Bu arada herhangi bir tedavi almadım.İnternetten okuduğum kadarıyla risk %29 muş. Aynı zamanda Hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım .Her hormon ilacını kullanamıyorum. Bu tehlikeli bir durum mudur? İlaç tedavisi olabilir mi? Ameliyattan 1 ay sonra bu kalınlı...

14 Şubat 2014 11:19
Prof. Dr. Meral Aban Doktora Sor

Prof. Dr. Meral Aban tarafından cevaplandı.

Rahimde et parçası

Merhaba. Ben vajinamın içinde elime gelen bir parça yüzünden rahatsızım. Nette yaptığım araştırmalarda bu şeyin serviks olduğunu anladım.Elime gelen şey serviks yapısında. Bunun vajinanın içinde 6-7 cm de ulaşılabilir olması normal mi? Ve bu parçanın ucunda yara gibi küçük bi şey oluştu. Pis kokulu akıntım var. Bunun neden olduğunu ve ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. İleride kısır kalma olasılığı beni korkutuyor. İyi çalışmalar.

24 Ekim 2013 12:30
Prof. Dr. Meral Aban Doktora Sor

Prof. Dr. Meral Aban tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube