Hematoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lenf bezi

Merhaba, benim koltuk altımda, göğüslerimde, karnımın bazı yerlerinde, kasıklarımda, kollarımın ve bacKlarımın üst bölgelerinde derinin hemen altında birsürü, yanyana, küçük küçük, topak topak, bastırınca hissedilen, yumuşak birşeyler var. Bunlar lenf bezi olabilir mi? Eğer lenf bezleriyse tüm lenf bezleri ele gelir mi?

14 Aralık 2013 12:41
Prof. Dr. Orhan Sezer Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Sezer tarafından cevaplandı.

KLL Nakil olurmu ?

Benim babama Kronik Lenfosit Lösemi teşhisi konuldu 2 senedir kontrollü hasta olarak devam etmekteydik Son kontrollde kan tahlilleri iyi ; ama Lenflerde ve dalakta büyüme olmasından kemoterapi 6 seans alacak şu an 3 aldı babam 61 yaşında sizce ilik nakli olasılığı varmı bize bu konuda yardımcı olurmusunuz . Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim

16 Kasım 2013 08:24
Prof. Dr. Orhan Sezer Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Sezer tarafından cevaplandı.

80 yaşındaki kişi de lenfoma şüphesi

Merhabalar, 80 yaşındaki babam 3-4 ay süredir CPR ve sedimantasyon yüksekliği (168 crp 80 civarı sedimantasyon) nedeni gezmediği doktor ve bölüm kalmadı sonunda 3 hafta önce boyun ve kasık bölgesinde aniden lenf bezleri şişti şimdi lenfoma şüphesi ile pataloji için ufak bir parça alındı fakat bu ufak operasyon sonrasında halsizlik had safhaya ulaştı. Akşamları ateş-terleme arttı en kötüsü yemek yiyemiyor yeni çekilen endoskopide midede sorun olmadığı sadece safra kesesinden mideye akıntı olduğu bilgisi verildi. Pataloji sonucu gelene kadar toparlanabilmesi için nasıl bir tedavi uygulanabilir. Serum veya kan nakli olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. G.A.

13 Kasım 2013 14:23
Prof. Dr. Orhan Sezer Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Sezer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube