Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

şaşılık ameliyatı

merhabalar. ben kartal özel veni vidi göz hastanesinde ameliyat oldum. ve ameliyattan sonra çevremdeki bir kac kişi hala kaydığını söylediği halde doktorlar böyle bişey olmadıgını söyledi. tuzla pendik kartal cevresindeki bütün hastanelere giittim hepside aynı şeyi söyledi.tuzladaki doktor astigmatım oldugunu da söyledi daha önce hiçbir doktor böyle bisey dememişti. kafam cok karıstı. ben ikinci bi ameliyat daha olmak istiyorum ama tuzladaki bi doktor önermediğini söyledi. ne yapmam lazım yarımdı olabilir misiniz ??

5 Eylül 2016 03:16
Op. Dr. Mücahit Emre Doktora Sor

Op. Dr. Mücahit Emre tarafından cevaplandı.

sağ gözümde dışa az bir kayma var napmalıyım

Solgözüm %100 görüyo sagda %80 sagda astigmat hipermetrop var doktora gitiğimde gözüme biraz baktı inceledi sag gözüm dışadoğru diger gözümden biraz daha dışa dönük şaşılık varde dedi çok az ama hatta polis ve askeri okul sınavlarına girmiştim dotorlar gözümün içine baktılar şaşı falan demediler ön sağlıkta düz baktığmada kayma yok napmalıyım astigmat oldugundan kapatma uygula diyorlar egzersiz napmalım

5 Eylül 2016 00:43
Op. Dr. Mücahit Emre Doktora Sor

Op. Dr. Mücahit Emre tarafından cevaplandı.

Şaşılık Ameliyatı

Ameliyat Raporlarım; 1.Ameliyat(yıl 1999):Her iki iç rektus 5.5 mm geriletme, sol dış rektus 7 mm kısaltma yapıldı. 2.Ameliyat(yıl 2000):Her iki dış rektus 5 mm geriletme yapıldı.(3-4 yıl boyunca çift görmem oldu,bilhassa uzaktaki objeleri) *12-13 yıldır sol gözümle bakınca sağ gözüm,sağ gözümle bakınca sol gözümde kayma oluyordu, iki gözle aynı anda bakmıyordum hiç bir zaman. 3.Ameliyat(21 temmuz 2016):Sol MR orjinal insersiyoya avasman yapıldı.(diplopi testi 20 ile başılıyor) Sonuç:24 gün geçti bugün itibarıyla- Sağ gözümde sol gözümde ameliyattan önce nasılsa şuanda da aynı(Sağ gözle bakınca sol - sol gözle bakınca sağ gözde dışa kayma oluyor) Soru; 1-Ameliyata rağmen 1 milim bile değişiklik olmaması durumunun sebebi olabilir? 2-Son amel...

14 Ağustos 2016 15:11
Op. Dr. Mücahit Emre Doktora Sor

Op. Dr. Mücahit Emre tarafından cevaplandı.

Şaşılık Tedavisi

Merhabalar. 17 yaşındayım. Konjenital ezotropi mevcut. Tembellik kapama ile düzeldi . Sağ göz onda 9 sol göz onda 10 görüyor. Ancak binoküler görme supresyonla engelli. Çift görmüyorum ama ortoptik, optik ya da miyotik tedavi ile füzyon, derinlik ve üç boyutlu görmeyi kazanabilir miyim? Tabi ki binoküler görmeyi ?(iki gözde 0.25 astigmatizma ve hipermetropi var. ) Saygılar ,teşekkürler.

16 Nisan 2015 23:59
Op. Dr. Mücahit Emre Doktora Sor

Op. Dr. Mücahit Emre tarafından cevaplandı.

diplopi

20 senedir diplopi rahatsızlığım var.Prızmatik gözlükle yaşamıma devam ettim.3 ay önce katarakt ameliyatı oldum.Gittiğim doktor astıgmat olduğumu ve 30 prizmatik kullanmam gerektiğini söyledi.Ama prizmalar 10-12 ye kadarmış.Ameliyattan evvel 8 prizmatik kullanıyordum.Ne yapmam gerek.İstanbul'da bu branşla ilgili bildiğiniz bir doktor tavsiye edebilir misiniz?

6 Şubat 2014 22:43
Op. Dr. Mücahit Emre Doktora Sor

Op. Dr. Mücahit Emre tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube