Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ameliyat sonrası kontrol

Hocam merhaba, Kardeşim 18 yaşında. yaklaşık 2 sene önce gözünden yabancı cisim çıkarıldı vitrektomi ameliyatı ile. Ameliyat devlet hastanesinde oldu ve kontrollere zamanında aksatmadan gittik. Gözde bu zamana kadar bir sorun yok iken yaklaşık 1 haftadır ara ara gelen gözde sıkma ve bir süre sonra bırakma hissi yaşanmaya başlandı(bu durum azaldı/seyrekleşti).Ayrıca son bir kaç gündür yatınca gözde büyük bir siyah nokta görüntüsü olduğunu söylüyor ve nadiren gözüne perde inmesi gibi bir durum gerçekleştiğini söylüyor.. (((Bu durumlar yaşnmadan önce çok az bir ağrı vardı ve yıllık rutin kontrol sonrası bir damla verdi görevli doktor yaklaşık 1 ay önce, bu sorunlar damladan olabilir mi? )))). Bunun için tekrar doktora gittik birşey olmadığı ve...

22 Mayıs 2017 23:08
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Kornea kalinlasmasi

Kolay gelsin. 38 yaşındayım. 4 yıl önce glokom teşhisi konuldu ve xalatan kullanıyordum. Bugün kornea kalınlığı rf 8.05 rs 7.96 çıktı. Doktorum ilacı bırakıp bir ay sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi. Bu ne demektir ? Biraz araştırdım ama pek anlayamadım. Bilgi verebilir misiniz. Teşekkür ederim.

16 Mayıs 2017 12:55
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Tedavisi var mıdır

Merhaba hocam. 21 yaşındayım daha çok küçükken havale geçirmişim ve sol gözüm kaymaya başladı. Doktor gözünde yara var kayması büyüdükce düzelir demiş ama hala var ve sağ gözüm olmadan görmüyor. Sağ gözümü kapatınca sol gözümün yarısı siyah oluyor sadece ışığı ve çok büyük cisimleri ayırt edebiliyorum. En son 10 yaşında muayene oldum. En yakın zamanda gitmek istiyorum. Tedavisi varmı?

7 Nisan 2017 00:19
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube