Sorularda Ara

Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

göz kapalıyken yada karanlıkta ışık çakması

merhaba. iki gözümde 4,5 derece miyopum. bazen özellikle karanlıkta yada gözlerimi kapattığımda ışık çakması yaşıyorum. bunu nedeni ne olabilir? bu durum ne zaman tehlikeli olabilir? teşekkürler.

29 Kasım 2021 18:53
Doç. Dr. Uğur Ünsal Doktora Sor

Doç. Dr. Uğur Ünsal tarafından cevaplandı.

annem ameliyat olabilir mi?

öncelikle sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Annem (yaş 45) retina dekolkomanı.aynı zamanda sarı nokta ve katarakt hastası.sol gözü sarı noktadan 2 kez iğne oldu sağ göz tedavi olmadı vakti geçti.aynı zamanda sol gözde silikon var.göz numarası ileri derecede miyop 22 derece civarında.kataraktı ilerledi doktoru ameliyat olması gerektiğini söylüyor ama endişelerimiz var.retina dekolmanı olan bir göze katarakt ameliyatı uygulanabilir mi?

2 Aralık 2014 15:44
Doç. Dr. Uğur Ünsal Doktora Sor

Doç. Dr. Uğur Ünsal tarafından cevaplandı.

top çarpması sonucu oluşan sıkıntım var hocam sağ gözümde

hocam 20 gün önce top çarpmasına bağlı olarak gözümde ilk anda 45 dakika falan beyaz perde vardı tamamen göremiyordum 2 saat sonra açıldı yalnız gözümün önünde uçuşan perdeler (özellikle top gözüme alttan çarptı sağ gözümün alt tarafında uçuşan siyah noktalar yoğunlukta) oluştu ve görme kaybı var hocam sağlam gözü kapatınca görme oranı 10 da 4 oluyor aralıklarla 5 er gün kortizon kullandım bugün itibari ile siyah uçuşan noktalarda %80 lik azalma var ancak görme durumum aynı bunun bir takvimi var mı hocam siyah uçuşan perdelerin azalması iltihabı da etkiler mi yani iyiye gider mi

5 Nisan 2014 16:00
Doç. Dr. Uğur Ünsal Doktora Sor

Doç. Dr. Uğur Ünsal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube