Sorularda Ara

Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Göz derecelerinin artması 2

Göz derecelerinin artması başlıklı soruyu soran kişiyim hocam. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Yaşım 20. Damla damlatılmadı ancak otorefraktometre ve biyomikroskopla gözüme bakıldı. Daha sonra snellen testi yapıldı. Derecelerim arasında fark olması beni korkutmuştu ancak normal olduğunu bilmek rahatlattı tekrardan teşekkür ederim. “ Merhabalar, *** *** ** tarihinde göz doktoruna gittim. Miyopi ve astigmat göz kusurum mevcuttu. Doktorum tüm işlemleri yaptıktan sonra reçetemi verdi yaklaşık 1 yıl önce derecem RE -2.25 SPH ; LE 1.75 SPH 0.5 CYL 175 aks. iken şu anki derecem RE -3.75 SPH -0.5 CYL 7 aks. ; LE -2.50 SPH 1.0 CYL 169 aks. değerinde. Artışın ritmik olmaması ve iki göz arasında bu denli fark olması normal midir? Teşekkür ed...

7 Şubat 2021 19:30
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Göz derecelerinin artması

Merhabalar, *** *** ** tarihinde göz doktoruna gittim. Miyopi ve astigmat göz kusurum mevcuttu. Doktorum tüm işlemleri yaptıktan sonra reçetemi verdi yaklaşık 1 yıl önce derecem RE -2.25 SPH ; LE 1.75 SPH 0.5 CYL 175 aks. iken şu anki derecem RE -3.75 SPH -0.5 CYL 7 aks. ; LE -2.50 SPH 1.0 CYL 169 aks. değerinde. Artışın ritmik olmaması ve iki göz arasında bu denli fark olması normal midir? Teşekkür ederim.

6 Şubat 2021 20:03
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Gözlük başımı ağrıtıyor

Merhabalar hocam, yaşım 22, küçüklüğümden beri gözlük kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde doktora göründüm 2.25 miyoptum . Uzağı görmekte zorluk çekiyordum. Doktor numaramın çok ilerlediğini söyledi. 3.75'e çıkmış iki gözümde, şimdilik 6 aylık süreçte 3 numaralı gözlük camı yazdı. Fakat başımı çok ağrıtıyor, mide bulantısına kadar götürebiliyor bazen. Gözlüğü çıkarıp hayatıma devam ettiğimde de başım ağrıyor,yine aynı şekilde oluyor çıkarttığımda da çünkü gözlüğü sadece gece uyurken çıkarıyordum hayatım boyunca. Eski gözlük numarama mı dönmem gerekiyor, yada bu süreç ne kadar devam eder acaba? Bir de lazer tedaviyi önerir misiniz?

8 Nisan 2020 14:31
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

smile lazer

hocam merhabalar; öncelikle soruları hiç bıkmadan usanmadan cevaplandırdığınız ve bilgilendirdiğiniz için bir vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum.sizin gibi doktorlarımızın varlığı bizi mutlu ediyor.Allah sağlıklı uzun ömürler versin. benim sorum şu şekilde; yaklaşık 20 yılıdr gözlük ve lens kullanıyorum sağ 6,5 sol 7 derece miyopum var.özel bir hastanede muayene oldum doktor sağ göze lazer sol göze göziçi mercek takarız dedi.bu lazer cihazına bağlı olarak mı değiyor değer.yani belli bir derecenin üzerinde yapılamıyor mu yoksa gözün yapısıyla mı alakası var? diğer bir sorum ise relax smile lazer de kaç dereceye kadar yapılabiliyor.ve siz bu ameliyatı yapıyor musunuz.Ayrıca ortalama fiyat nedir yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.

26 Mart 2020 19:20
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Hava harp akademisi

Hocam meraba benim göz numaralarım: R: +25 -*** *** **' L: CYL -*** *** **' sizce göz egzersiz leri ile bunlari 0 a yaklastirabilirmiyim ? Daha once uygulayip iylesme goren bir hastaniz oldumu ? Bu yil hava harp akademisine giricem mülakatlarda sıkıntı olurmu sizce ? Teşekkürler

4 Mayıs 2016 14:00
Op. Dr. Ali Ofluoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Ofluoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube