Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Multifokal lens addition değişikliği

Diş hekimiyim.Kullandığım soflens 38 lerle özellikle ağızda çalışırken, yakını eskisi kadar net görememeye başlayınca gittiğim dr yaptığı muayene sonucunda, sağ göz için -2.25 ve VP,sol göz için ise -3.00 ve +0.75 sonuç belirledi.Air optix multifokal -2.25 ve -3.00, her iki göz için de high değerli deneme lensi taktı.4 gündür kullanıyorum.Yakın görüş çok netleşti,orta ve uzak görüş ise,günlük yaşamı etkileyecek kadar olmasa da azaldı.Acaba addition ları medium olan aynı numaralı lens mi denemeliyim?

5 Eylül 2014 15:08
Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek tarafından cevaplandı.

LENSTE OLUŞAN BULANIKLIK

Merhaba benim sağ gözümde 4.50 solda 4.25 miyop var ve 4 gün önce lens aldım.Her iki gözümede 4.50 derecede lens verildi gayet iyi görüyorum ama özellikle yakını görmede bulanıklık var ve rahatsız ediyor sebebi ne olabilir?Doktorum uyum süreci olduğunu söyledi ama benim içim rahat etmiyor lenslerle kendimi çok iyi hissediyorum sorun çıkacakta takamayacağım diye endişeleniyorum bu bulanıklık norma mi? Teşekkürler...

4 Nisan 2014 10:37
Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek tarafından cevaplandı.

kornea ödemi

merhaba erdem bey, 3 gündür göz ağrısı ve ışığa karşı hassasiyetim var. baktığım heryerde cisimlerin gölgelerini görüyorum. sıyah lekeler ve uzun cizgiler görüyorum. doktora gittim ve taktığım kontakt lensler sonucu gözlerimin kuruduğunu ve gözlerimde ödem olduğunu söyledi ve sadece gözyaşı damlası verdi. sizce bütün bunlar gecici bir durummudur? yardımcı olursanız sevinirim.

28 Mart 2014 15:08
Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Erdem Şimşek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube