Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lens Aks değeri

Lens Aks değeri Aks değeri sorunu Lens reçetemde belirtilen aks değeri sağ gözüm için 8 derece, sol gözüm için 3 derecedir. Online sipariş vermek istediğimde aks değerlerini 10 dan başlayarak 180 'e kadar seçebiliyorum. Aks değerini ne seçmen gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Sağ BC: 8.90, Sph: -1, Cyl: -1.25, Ax: 8derece Sol BC: 8.90, Sph: -1, Cyl: -1.25, Ax: 3derece

11 Aralık 2017 23:53
Prof. Dr. Dilek Erkan Doktora Sor

Prof. Dr. Dilek Erkan tarafından cevaplandı.

LENS HAKKINDA BİLGİ

İyi günler 19 yaşındayım iki gözümde 2.50 derece miyopluk var, 5 senedir gözlük kullanıyorum.Çok pratik olmadığı için lens takmayı düşünüyorum.Lenslerle ilgili herhangi bir bilgim yok nasıl bir lens almalıyım nelere dikkat etmeliyim,aylık mı yoksa günlük mü lens almalıyım?Teşekkürler.

13 Kasım 2015 20:45
Prof. Dr. Dilek Erkan Doktora Sor

Prof. Dr. Dilek Erkan tarafından cevaplandı.

Kontakt lens

Hocam merhaba, ben yaklasik 8-9 aydır lens kullanıyorum bundan 1 ay önce filan 1 hafta filan kullanırdım kendini çıkarmadan ama yaklaşık 1 aydır gün içerisinde lens kayıyor ,ağrıyor , mesela bugün disaridaydim teki kaydı lensimin WC de elimi yıkayıp duzelttim ama yine kaydı hep sol gözüm sıkıntılı, orda çıkarıp atmak zorunda kaldım ve çıkardıktan sonra göz kapağımın üstünde bi batma hissi var ve bir aydır her lens çıkardığımda batma oluyor ama sonraki gün genelde geçiyor,doktora görünmem gereklimi?

7 Ağustos 2015 00:54
Prof. Dr. Dilek Erkan Doktora Sor

Prof. Dr. Dilek Erkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube