Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Neden olabilir ?

yazıları okurken harfleri üstünde aynı şekilde görmek,tv izlerken..örnek olarak arka fon özellikle siyah ise bir kişinin aynısını arkasında görmek neden olabilir..araç farlarında veya baktığım ışıklarda da aynı sorunu yaşıyorum.sanki çift görme gibi geliyor bana..sol ve sağ gözümü ayrı ayrı kapatarak deniyorum ikisinde de aynı sorun var.bu konu ile ilgili bana öncü olabilirseniz sevinirim..teşekkürler.

4 Ocak 2014 01:45
Prof. Dr. Şengül Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Şengül Özdek tarafından cevaplandı.

gözüm bulanık görüyor

Hocam öncelikle selamlar.Ben yaklaşık 8 yıldır FMF hastalığından dolayı ital olan kolsin den günde 3 adet alıyorum. (yaşım 39 -erkek) Kontrollerime 3 veya 6 ayda bir gidiyordum.Sonuçlarımdan sıkıntı yoktu benim sağ gözüm yaklaşık 1 ay önceden bulanık görmeye başladı ben bunu geciçi yorgunluktan kaynaklandı diye düşündüm. 10 gün önce araştırma hastanesine gittim muayene sonucu bizlik bir sıkıntı olmadığını söylediler.Benim hala görme sıkıntım devam ediyordu.ben tekrar devlet hastanesi göz polikliniğine gittim.Burada yapılan muayenede sonucu romatizma hastalığından dolayı kullandığım ilacın kortizonlu olmasından dolayı göze zarar verdiğini ve HİPERMETROP+ASTİGMATİZMA tanısı kondu sağ-1.25 sol-0.50 çıktı ve şimdi gözlük kullanmaktayım.Hocam be...

1 Ocak 2014 19:24
Prof. Dr. Şengül Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Şengül Özdek tarafından cevaplandı.

Astigmat ve gizli kayma

Merhaba hocam.Kızımı 3,5 yaşında göz kontrolüne götürmüştük.Her iki gözünde 4.75 derece astigmat(mikst-miyop astigmat)ve 2.75 derce hipermetrop olduğunu öğrendik.Çok şaşırdık.Şimdi 4 aydır gözlük kullanıyor.Doktorumuzun daha önceki muayenelerde farketmediği bir gizli kayması olduğu düşünüyoruz.Yorulduğunda ve uykusu geldiğinde gözlüğü hiç çıkarmamasına rağmen sağ gözünde sağ tarafa bakarken dışa doğru çok küçük açılı kayma oluyor. Gözündeki bu dereceler büyükçe azalıp artma eğiliminden hangisine daha yakınlık gösterir.Özellikle astigmat derecesinde hiç gerileme ihtimali varmıdır diye merak ediyoruz.Gizli kayma gözlüğünü kullandıkça zamanla düzelirmi?

29 Kasım 2013 15:13
Prof. Dr. Şengül Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Şengül Özdek tarafından cevaplandı.

Gözlük numaraları hakkında yardıma ihtiyacım var

Sol göz: 6 derece miyop + 2 derece astigmat[Göz tembelliği var] Sağ göz : 2 derece miyop + 0.75 astigmat Gözlük kullanmak istiyorum reçetede sol göz'ün derecesi : 4 derece miyop + astigmat şeklinde düşürülmüş bu şekilde gözlük kullanınca sağ gözüm büyük sol gözüm küçük gözüküyor ben sol ile sağ camları aynı derece alsam 2 derece miyop + 0.75 astigmat bi sıkıntı yaşar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim İyi Günler

11 Kasım 2013 12:15
Prof. Dr. Şengül Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Şengül Özdek tarafından cevaplandı.

Göz tembelliğim var

Hocam 3 yıl önce devlet hastanesine gitmiştim.Benim sağ gözüm puslu görüyor. Doktor göz tembelliğin var dedi keşke erken teşhiş olsaydı dedi.Geç kalmışım. yaşım 18. Sağ gözüm tembel sol gözümde sıfır numara tam görüyor.Ben polis olmak istiyorum. Pmyo. Ne yapabilirim bir çaresi yokmu 2 numaraya 1 numaraya indirme çaresi falan yokmu çizdirme lazer ameliyatı gibi şansım varmı?

3 Ekim 2013 15:29
Prof. Dr. Şengül Özdek Doktora Sor

Prof. Dr. Şengül Özdek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube