Sorularda Ara

Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Katarakt Hakkında

Hocam merhabalar, 16 yıl önce dekolman olmuş görme olmayan bir göze katarakt ameliyatı yapılabilir mi ? Görme amaçlı değil estetik amaçlı yaptırmak istiyorum.

14 Mayıs 2019 01:32
Op. Dr. Leyla Kandur Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Kandur tarafından cevaplandı.

Doğumsal katarakt

İyi günler..Oğlum 6.5 aylık iken doğuştan katarakt teşhisi ile ameliyat oldu 17 18 numara gözlük kullanıyor.1 sene önce kortizonlu damla kullanımına bağlı sol göz tansiyonu 29 ölçülünce Azarga damlaya başladık.Normal seviyelere geldi fakat bu en son ölçümde sağ göz 27 olarak ölçüldü sol 17. Sağ göze de damla başlandı 2 hafta sonra tekrar ölçülecek.Bu arada şuan 5 yaşında.. Acaba sağ gözümüzde de etkili olup yine düşük değere gelir mi ?? Bir de yediği tatlı gıdalar göz tansiyonunu yükseltebilir mi dikkat etmeli miyiz?? Şimdiden teşekkürler..

15 Ocak 2019 08:51
Op. Dr. Leyla Kandur Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Kandur tarafından cevaplandı.

Kataraktgoz

SORU Kataraktgoz SORU Katarajtgoz Katarajtgoz Hocam saygılar evvelki cevablariniz için teşekkürler sol gozde_12miyopive katarakt var diğer göz _1 0miyopi kataraktyok ne yapılabilir hastaneniizde ameliyat maliyetinin ne kadar katarak tli gözümü kapatıp okursam yinede göz yorulmuş olurmugoz numarası artarmi yinede miyopi artarmi kaşıntı için relasted ve kuru göz için tearsnatural damla velackvisk göz jelli 2kez kullanıyorum relastedi ihtiyaç halinde damlatılır um hastaneniz tam donanımlı mı göz kliniği çünkü ameliyat miyopi yüzünden riskliymis ayrıca bu göz için femtosaniye tekniği iyi netice verirmiş doğrumu katarakt ameliyatı yapiyormusunuzz veya İstanbul'da önereceği iz tecrübeli bir uzman önerebilir misiniz tesekkurl

2 Ekim 2018 08:28
Op. Dr. Leyla Kandur Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Kandur tarafından cevaplandı.

Katarakt tedavisi

Doktor hanım annemde mitral kapak yetmezliği,yüksek tansiyon ve kolojen doku hastalığı var.Kortizon ilaçlarından dolayı annemin sağ gözü tam sol gözü % 50 katarakt.Annemi katarakt ameliyatı yaptırmak istiyoruz ancak sırtüstü yatamıyor öksürük sebebiyle,Katarakt ameliyatını ertelememizin zararı varmı dır,ne kadar erteleyebiliriz,hayatını bu şekilde idame ettirebilir mi,Annem durumundaki bir hastaya ne tür bir opere önerirsiniz.Saygılarımla..

18 Nisan 2018 17:54
Op. Dr. Leyla Kandur Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Kandur tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube