Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Göz netlik keratokonus

Hocam selamlar 1 ay önce keratokonus tehşisi konuldu ve astigmatizim denildi üç kere muaniye oldum 3 farkli gözlük degistirdim sağ 3.00 derece silendirik akssi ise 160 sol a3.50 sferik 0.25 aks 180 ilginçtir kafamı sağa eğdiğimde görme yetim dahada artıyor camlarda gözlugumde odak göz mesafesi hersey alındı 3 farklı yere yaptırdım ne yapsam bu değismiyor sizce problem nedir

18 Kasım 2019 00:52
Op. Dr. Ahmet Umay Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Umay tarafından cevaplandı.

Akantomoeba paraziti hocam rica ederim cevaplayınız

Hocam merhabalar. 2 yıl boyunca kontak lens kullandım ve lensle duş almak gibi hatalar yaptım.İnternette akantomoeba paraziti ile ilgili bir habere denk gelince kullanımı bıraktım ve bir göz doktoruna gidip muayene oldum. Göz doktorum kuruluk dışında bir sorun olmadığını söyledi. Gözlerimde yanma ,batma vs herhangi hiçbir sorun yok ve lens kullandığım zamanda da herhangi bir rahatsızlık geçirmedim. 3 aydır lens kullanmıyorum.Ancak içim rahat değil. Bu parazitin kuluçkası var mıdır? Yani 3 ay içerisinde meydana gelir miydi bir sorun olsa? Çok müteşşekir kalırım rica ederim cevaplayın sorumu kaç doktora sordum aldırılmadım.

27 Nisan 2019 17:03
Op. Dr. Ahmet Umay Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Umay tarafından cevaplandı.

gözde ve başta basınç

Merhaba Hocam, Son 1 aydır gözlerimde ve başımın orta kısmında basınç hissediyorum.Öğleden sonra başlayıp aralıklarla devam ediyor.Uyuyunca ağrılarım geçiyor.Ayrıca belli aralıklarla bu ağrı zamanları tansiyonumu ölçtüğüm zaman düşük tansiyon çıkmıştı ama tansiyon düşüklüğü belirtisi yoktu.Dahiliye ve nörolojiye gittim.Tüm kan tahlillerim ve beyin MR temiz çıktı.Sizce sebebi ne olabilir psikolojik olduğunu söyleyip anti depresan ilaç yazdılar fakat ben kullanmıyorum çünkü psikolojik olduğuna inanmıyorum.Sizin görüşünüz nedir?Bilgi verirseniz çok teşekkür ederim hocam.

12 Mayıs 2017 16:02
Op. Dr. Ahmet Umay Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Umay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube