Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Gozde disa kayma

Merhaba, 3 yasinda bir kizim var.. kizimda belirgin bir sekilde uzaga bakarken sag gozde disa kayma var.. bu disa kayma gozu daldiginda veya uykusuz oldugunda da meydana geliyor.. uzaga bakarken sag gozunu kapatarak bakma ihtiyaci hissediyor.. kizim gozunu duzelt dedigimde hemen goz kirpip duzeltiyor anne seni iki tane goruyorum diyor.. 1.5 ve 2 yasinda iki farkli doktora goturdugumde sasilik olcumleri yapildi; bunun kisisel bir ozellik oldugu kizimin herhangi bir sasilik veya goz rahatsizligi olmadigi soylendi.. ancak ben eksik birseyler yapmak ve kritik bir donem varsa kacirmak istemiyorum.. babasi ve babaannesi 8 numara miyop; teyzesinde ise dogustan goz kaymasi ve tembelligi var.. yorumunuzu merak ettim.. simdiden cok tesekkurler..

25 Şubat 2018 15:40
Op. Dr. Jale Aydınlı Doktora Sor

Op. Dr. Jale Aydınlı tarafından cevaplandı.

20 aylık oğlumda astiğmat

hocam günaydın oğlum 20 aylık ve göz doktoruna götürdüm bır gözünde 2,5 diger gözünde 3,5 astiğmat olduğunu soyledi doktor ve gözlük kullanmamızı ıstedı oglum küçük ve kesınlıkle kullanmıyor gözlüğü bu kadar yüksek numara olması normalmi olabilirmi ve kendiliğinden geçme ihtimali yokmudur beni bilgilendirebilirmisinz. saygılarımla.

8 Mayıs 2017 10:26
Op. Dr. Jale Aydınlı Doktora Sor

Op. Dr. Jale Aydınlı tarafından cevaplandı.

Gözümün agrısı

Merhaba benim bir sorum var sol gözümün arkası çok agrıyor bazen neden acaba öğrene bilirmiyim ne yapmam gerekiyor...

24 Mart 2017 01:25
Op. Dr. Jale Aydınlı Doktora Sor

Op. Dr. Jale Aydınlı tarafından cevaplandı.

hipermetrop astigmat

Hocam iyi calismalar.10 yasindaki oglumun iki goxundede 3.5 derece hipermetrop astigmat var.3 sene goz tembelligi vardi o gecti.tek gozu 1.5 ,1.5 esas sorum oglumun iki goxundede flashli fotolarda parlama oluyor.su kedi gozu dediklerinden.internette cok kotu seyler yaziyor.2 ay once goz kontrolüne goturdum.damla damlatmadan muayene yapti.bisey var demedi hocam ama kotu birsey olabilirmi.hipermetrop ve astigmatta boyle parlamaya sebep olurmu.koti birsey olsaydi doktor gorurmuydu o baktigi makinada.tesekkurlerm

19 Mart 2017 13:31
Op. Dr. Jale Aydınlı Doktora Sor

Op. Dr. Jale Aydınlı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube