Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Subaylık için göz derecesi

Merhabalar hocam bu sene dış kaynaktan subaylık sınavına gireceğim göz derecem şu şekilde; sağ göz silindirik -0.50 aks 5, sol göz silindirik +0.75 aks 82 sağlık yönetmeliğide şu şekilde belirtilmiş; Düzeltmeyle her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptriye (3 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 1 diyoptriyi geçmeyen astigmatizması olan adaylar hakkında “Muvazzaf/Sözleşmeli Subay veya Astsubay Olur” kararı verilir. Yönetmeliğe göre gözde sorun yaşar mıyım? İki eksen arasındaki kırılma kusuru 1 diyoptriyi geçmemesi şu şekilde mi hesaplanıyor *** *** **=0.25 şeklinde mi oluyor? lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

8 Ocak 2020 17:14
Op. Dr. Abdullah İlhan Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah İlhan tarafından cevaplandı.

uzağı görmekte sorun yaşıyorum

sağ gözümde tembellik var %10 görüyor sol gözüm normal piskolojik olarak gözümün birini kapatıp kontrol ediyorum soll gözümle uzağa yazılar karışıyor ama iki göümle bakınca normal seraplal pals hastasıyım hastalığımla kaynaklı olabilirmi 21yaşındayım

15 Nisan 2017 10:49
Op. Dr. Abdullah İlhan Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah İlhan tarafından cevaplandı.

askeri myo göz bozukluğu

merhabalar hocam bu yıl ygs den askeri myo(damyo hamyo kamyo jamyo)hatta pmyo hepsine başvuracağım ancak sol gözümde 0.75 sağ gözümde -1 astigmat var sorun teşkil edermi ederse hangilerinde eder teşşekürler.

19 Ocak 2017 12:41
Op. Dr. Abdullah İlhan Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah İlhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube