Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

akciğer rahatsızlığı

ocam merhabalar annem 50 yaşında çekilen bt de paratrakeal alanda aortikolpumoner pencerede ve her iki bölgede en büyüğünün kısa çapı 11 mmölçülen bazıları kalsifiye lenf nodları izlenmektedir. Sağ akciğer orta lob anteriorda 9mm çapında kalsifiye nodül izlendi. Her iki akciğer alt lob postero bazallerde fokal buzlu cam dansiterleri izlendi (pnomoni) her iki akciğer alt loblarda fibrotik bantlar izlendi raporda bunlar yazıyor. Doktor ihtihap var demiş ve antipyotik vermiş 15 gün sonra kontrole gel demiş. Ayrıca safra kesesinde de polip çıkmış. Hocam kanser riski var mıdır. Lütfen cvp verirseniz seviniriz. Teşekkürler şimdiden

31 Ağustos 2016 09:52
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu tarafından cevaplandı.

Akciğer Enfeksiyonu

Hocam merhabalar Ben yurtdısında ozel bır sırkette calısmaktayım. sıgara kullanmaktayım. 17 gün önce sırtta belirli bir noktada ağrı , oksuruk ve sarı - beyaz balgam çıkarttığım için hastaneye basvurdum ve akcıger enfeksıyonu teshısı koyuldu. 10 gunluk antıbıyotık ve dıger ılaclar ıle bır tedavı surecıne gırdım. suanda sadece sırtımdakı agrı kaldı. nefes alıp vermede herhangı bır sorunum yok. Calısma sartlarım Masabasında - ıc ortam klımalı 23 derece - dısarısı 40 derece sıcaklık. terleme ve klıma ortamında kalma sık sık yasadıgım bır olay. durus bozuklugu olabılır mı veya dıger bahsettıgım klıma olayı veya halen cıgerle ılgılımılıdır, Tesekkur ederım.

27 Eylül 2015 08:42
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu tarafından cevaplandı.

Acil Destek lutfen

Kayınvalidem 6 yıldır interstsiyel akciğer hastası çabuk enfeksiyona yakalanıyor, devamlı doktor kontrolünde olmasına rağmen hatalığında iyileşme olmuyor, sizin değerli görüşlerinizi alabiirmiyiz, bu konuda alternatif tıp hakkında da yapabileceğimiz bir şeyler olabilir mi hocam, zahmetleriniz için şimdide teşekkürler.Kayınvaldem 65 yaşında.

23 Haziran 2014 18:40
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu tarafından cevaplandı.

Tahlillere göre Durum

Saygıdeğer Hocam. *** *** ** tarihinde yapılan Tomografi sonucu aşağıdaki gibidir. Sağ pulmoner arter anterior komşuluğunda 8 mm çapında lenf nodu mevcuttur. Meadiastinal vasküler yapılar ve kalp kanfigürasyonu tabiidir. Parankim penceresindeki kesitlerde; her iki akciğerde retikülonodüler tarzda opasite artışları izlenmiş olup interstisiyal akciğer hastalığı açıcından klinik ile korelasyonu uygundur. Her iki akciğerde hafif parankimal amfizematöz havalanma artış alanları dikkati çekmektedir. ayrıca kuru öksürük şikayetim vardır. Hocam doktorum ciğerlerde toz olduğunu söyledi. sizden bu anlatılanların ne anlama geldiğini ve tedavimin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi arz ediyorum. Saygılar sunarım.

30 Mayıs 2014 15:21
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Cerrahoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube