Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Akciğerde görülen leke

Merhaba, eşim 38 yaşında , check up sonucu akciğerinde 8 mm büyüklüğünde leke görüldü ve 3 ay sonra tekrar bt emar çekilecek dendi, bu süreçte ne yapmalıyız, bu bizi korkutmalımı??yada bunun büyüymemesi için birşey yapılabilirmi??( çünkü büyüyüp büyümediğine bakılacakmış) daha açık şekilde sorayım; bu kanser mi demek tir??Şuan için başka bir dr görsünmü yada detaylı çekilen bir film mr birşey yapılabilinirmi??

5 Temmuz 2017 11:26
Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan tarafından cevaplandı.

Halsizlik atakları

61 yaşında erkek halsizlik atakları için yapılan tetkiklerde birşey bulunamadı. BT çekildi. BT Toraks incelemesinde; "Mediastende milimetrik 1-2 adet lenf nodu izlenmiştir. Akciğer parankim yapılarının değerlendirilmesinde; her iki akciğerde havalandırma farklılıkları, apikal, parankardiyak ve bazal segmentler hizasında sekel kalınlaşmalar, bazal segmentler hizasında milimetrik subsegmental atelektazi sahaları izlenmiştir" Hocam yorumlarınızı lütfeder misiniz? Teşekkürler

22 Mayıs 2017 22:53
Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan tarafından cevaplandı.

Sol göğüste sertleşme

İlk fenalaştığımda sol göğsüm sertleşti kaskstı oldu sesim kısıldı halsizleştim zor yürüdüm elim ayağım titredi kalp krizi sandım devlet hastahanesinde birsürü test yapılmasına kalp,göğüs,dahiliye doktorlarına bakılmama rağmen birşey bulamadılar sorunum halen devam ediyor kendimi kötü hissediyorum ağrı çok az oluyor ama huzursuzluk çok oluyor bazen göğsüm kaşınıyor kaşıyıncada karıncalanma oluyor en son fenalaştığımda göğsüm patlayacak sandım nedir benim sorunum hocam lütfen yardımcı olun hayatım mahfoldu.

3 Mart 2017 22:34
Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Sağcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube