Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Öksürmeden kanlı balgam

Hocam merhaba, 32 yaşındayım. Yaklaşık 5 ay önce astım tanısı kondu. Sigara içmiyorum. Sinüzitim de var. Geniz akıntım çok rahatsız ediyor. Bu beş ayda kontroller sırasında 2 defa akciğer röntgeni çekildi. Sonuçların temiz olduğu söylendi. Sabahları 1 doz Relvar elipta 100mg/ akşamları 1 tane Fıxdual 10mg kullanıyorum. Sabah ve akşamları nazoster burun spreyi kuLlanıyorum. Gerek duyarsam (10günde bir fln ventolin kullanıyorum.) ventoline çok ihtiyaç duymuyorum. Geçen ay ve bu hafta sabah uyandığımda öksürmeden, sabah genzimi temizlerken balgamımda kan lekesi gördüm. Bu ciddi bir soruna mı işarettir? Konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Corona sürecinden dolayı doktora da gidemedim.

25 Mart 2020 23:46
Prof. Dr. Turan Acıcan Doktora Sor

Prof. Dr. Turan Acıcan tarafından cevaplandı.

Ses telleri ve astım ilaçlarıı

Merhaba ben bir Opera Sanatçısıyım ve geçenlerde uyku apnesi düşüncesi ile kbb’a gittim, onlar da göğüs hastalıkları bölümüne yönlendirdiler. Doktor solunum ve kan testleri yapıp astım olduğumu söyledi, sonrasında başka bir doktora gittim o da aynı teşhisi koydu ve Symbicort Turbuhaler 160 mcg ve Onceair 10mg verdi ve sabah 2 doz akşam 2 doz olarak belirlendi. Ancak şan hocam o ilaçta kortizon olduğunu ve ses tellerimin şişebileceğini söyleyip Kortizonsuz Ventolin alıp sadece akşamları tek doz alıp gün içinde de sorun yaşarsam kullanmamı söyledi. Bu durumda nefes ve ile mesleğini icra eden biri olarak ne yapmalıyım? astım nöbetleri geçirmiyorum yani hiç o düşünce içinde olmadım belki de vardır belirtileri...

8 Aralık 2019 16:22
Prof. Dr. Turan Acıcan Doktora Sor

Prof. Dr. Turan Acıcan tarafından cevaplandı.

astım başlangıcı ve gebelik

merhaba hocam bir ay devam eden öksürük şikayetim bakılan röntgen ve solunum testi sonucunda brequal ve singulair kullanıyorum sürekli boğazıma bişey takılmış gibi kısa kesik öksürüklerim oluyor ilaçları kullanmadığımda da yoğun öksürük krizleri geceleri oluyor. bu ilaçlar kısa vadede beni iyileştirir mi ve bu günlerde gebelik istiyorum bu ilaçların zararı olur mu kullanırken korunmayı bırakabilir miyim?

18 Ocak 2016 14:04
Prof. Dr. Turan Acıcan Doktora Sor

Prof. Dr. Turan Acıcan tarafından cevaplandı.

Kanlı Balgam ve Nefes Darlığı

Hocam öncelikle iyi günler. Bundan yaklaşık 4 ay önce genzimden gelen balgamda şeritli kanlar gözüktüydü doktora gittim sinüzite bağlı dedi ilaç yazdı bu ilaçları kullandıktan sonra kanlı balgamım kesildi fakat bu sefer renkli balgam (sarı,kahverengi,yeşil,beyaz ) gelmeye başladı ve acayip nefes darlığı çekiyorum hele hele koşunca veya yüzünce acayip fazla oluyor bu nefes darlığı .Doktora gittim akciger filmi ve kan tahlili istedi. Filmde birşey çıkmadı fakat kanımda demir eksikliği varmış. İlaç yazdı yolladı. Ben yinede korkuyorum çünkü astımı atlattığımdan beri hiç böyle nefes darlığı olmamıştı. NOT: 17 yaşındayım , Sigara ve Alkol hayatımda hiç kullanmadım , Doğutan gelen astım bronşitim vardı 8 yaşında atlattım.

14 Ağustos 2015 17:20
Prof. Dr. Turan Acıcan Doktora Sor

Prof. Dr. Turan Acıcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube