Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

sol kaburgada çıkıntısı

Hocam ben 14 yaşındayım yeni liseye geçtim sol göğüs kafesimle sağ göğüs kafesimin birleştiği yerde sol göğüs kafesimin hafif bir çıkıntısı olduğunu fark ettim aynadan fln belli olmuyor elle belli oluyor sol göğus kafesim onde sağ arkada gibi ama çok hafif ben 3 hafta önce box yaparken sol göğüs kafesimin ustune dustum onunla bi bağlantısı olabilirmi ergenlikten midir ailemin hiçbirinde böyle bi sıkıntı yok geçer mi zamanla ?

24 Ağustos 2017 17:35
Prof. Dr. Akif Turna Doktora Sor

Prof. Dr. Akif Turna tarafından cevaplandı.

3 YILDIR GÖĞÜS KAFESİMDE VE SIRTIMDA İNANILMAZ AĞRI VAR

Merhabalar. 3 yıldır göğüs kafesimin sol tarafının en aşağısı yani böbreğin üstündeki kemikler biraz kalkmış durumda ve oynuyor yani çok derin nefes versem çat ediyor eğilsem gülsem çat ediyor acıyor kıkırdak kemikleri imis ve aynı yer yani göğüs kafesimin sol tarafı hem sırttan hem önden çıkmış gibi çıkık duruyor önde duruyor ve sırtımda inanılmaz bir ağrı var koluma yayılıyor göğsüme boynuma ve sol parmaklarıma kadar. sol tarafım ile ağır bir şey kaldıramıyorum ağrıyor ve hep ağrılarım var orada. Hastaneye gittim. Ortopediye gittim göğüs cerrahisine gönderdi göğüs cerrahisine gittim o büyüklük göğüs kafesinin doğuştan bozuk olması dedi ağrılar için algolojiye gittim. iğne yaptı sırtıma 3 5 tane küçük küçük ve MR çektirdi. Boyun fıtığı ola...

22 Mayıs 2017 13:26
Prof. Dr. Akif Turna Doktora Sor

Prof. Dr. Akif Turna tarafından cevaplandı.

Ameliyat sonrası şekil bozukluğu

Hocam 16 yaşında erkek yeğenim güvercin göğsü hastalığından üç hafta önce ameliyat oldu. Iki hafta sonraki kontrolünde acil tekrar ameliyata aldılar. Platin bir taraftan daha aşağıya takılmış yukarı aldılar. Fakat ilk ameliyat sonrası çok fazla şekil bozukluğu oldu çocukta. Bu durum olabilecek bir sorunmudur. Platin çıkartılmalımıdır. Kürek kemiği biri çok fazla dışarı doğru. Karın bölgesi eğri büğrü aşırı derecede bozukluk var hocam. Duruşu çok bozuk psikolojisi alt üst. Bu durum geçicimidir nasıl bir tedavi gerektirir. Lütfen acil cevap bekyorum. Teşekkürler.

6 Temmuz 2015 00:57
Prof. Dr. Akif Turna Doktora Sor

Prof. Dr. Akif Turna tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube