Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Göğüs ağrısı

Toraks bt incelemesi Trakea ve ana bronslar açıktır. Plevral mayi izlenmedi. Paratrakeal prevaskuler 1 cm den küçük birkaç adet lenf nodu izlendi. Sağ akciğer alt lob superiorda orta lob medial segment ve üst lob anterior segmentte subplevral ve parankimal mikronoduller izlendi.Sol akciğer alt lob superior segmentte subplevral alanda yaklaşık 7.5 cm çapında belirsiz sınırlı mikronoduler noduler dansite izlendi. Sol akciğer üst lob anterior segmentten superior linguler segmente uzanan ve subplevral peribronşal kalınlık artışları ile belirsiz sınırlı buzlu cam dansitesinde infiltrasyon izlendi. (RT görünümüne sekonder) Sol meme areola çevresi cilt altı yağ dokularda belirgin kalinlasma ve retroareolar dansite artışı ile kalsifikasyonlar (tümö...

4 Ocak 2018 17:11
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Karın Diaframı tek taraflı yukarda

Sayın Prof. Şen Bir kaza neticesi sağ alt kaburgalarım zedelendi. Röntgen filmlerinde karın diaframı tek yönlü yukarda(sağ tarafımdaki )akciğere yapışık gözüküyor. Bu durum nefes alıp verme kapasitemi olumsuz etkilemekte. Benim öğrenmek istediğim bu diaframın eski yerine getirilebilir mi? Nasıl bir tedavi gerekli? Teşekkür ediyorum.

13 Mart 2017 20:39
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Kanser riski var mi

Bilateral meme üç tetkik sonucunda bilateral meme parankimi lipofibroglandüler patern göstermektedir.her iki meme parankiminde yer kaplayan belirgin solid kitle lezyonu saptanmadı.sağ meme saat 9 hizasında 5.7×2.5 mm boyutlu kist izlendi.sağ eksikler en büyüğü 7mm lik bir kaç adet reaktör lap izlendi.sol eksikler reaktör görünümlü 17 mmlik lap izlendi.doktorum .6 ay önceki us sonucumu karşilaştitip önemli bir değişme olmadığı için 1 sene sonra tetkik yapalım dedi. göğsündeki ağrı içi n ilaç verdi 3 ay kullan dedi.

28 Şubat 2017 09:41
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube