Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Pulmoner sekestrasyon

Hocam iyi çalışmalar TANI: pulmoner sekestrasyon ^^ Mediastinal ve hiler patolojik boyutta lenf nodu ya da kitle saptanmadı. Trakea, trakeal bifurkasyon ve ana bronşlar açıktır. Parankim penceresindeki kesitlerde; Sağ akciğer parankim yapıları ve havalanmaları normaldir; kitle, kavite veya infiltrasyon saptanmadı. Sol akciğer alt lob posteriorda yaklaşık 27x15mm ebatlı alanda beslenmesini torasik aortadan alan sekresyon ile uyumlu lezyon alanı dikkati çekmektedir. Ayrıca sol akciğer alt lob posteriorda yaklaşık 10x8cm'lik oligemik alan dikkati çekmektedir. Tariflenen oligemik alan periferal kesimlerde kistik amfizematöz görünümler mevcuttur.^^Hocam 5 ay önce tesadüfen öğrendim yaşım 23 şikayetim yok acil durum olmadığı ama pandemiden sonra ...

2 Haziran 2021 00:29
Prof. Dr. Recep Demirhan Doktora Sor

Prof. Dr. Recep Demirhan tarafından cevaplandı.

Bronşektazi hakkında

Hocam kolay gelsin. Ben yıllardır Göğüs hastalıklarına gitmekteyim bana bronşektazi tanısı koydular. Ama ilaclarda etki etmemekte artik. Aşırı derecede balgam çıkarmaktayım makinalara bağlı yaşamaktayım. Nefes dahi alamaz duruma geldim hocam. Sizce tedavisi mümkün mü?.

7 Ocak 2020 01:21
Prof. Dr. Recep Demirhan Doktora Sor

Prof. Dr. Recep Demirhan tarafından cevaplandı.

bronşektazi

Sayın Hocam Merhaba, Yozgat şehrinden yazıyorum Annem 56 yaşında astım hastası normalde son dört yıldır hastaneden çıkamaz olduk ve en son saturasyonu düşüp gittiğimiz de annemin hastalığı bronşektazi olarak söylediler ve hemen ameliyat olması lazım dendi şuan hastanede enfeksiyonun geçmesi için müşahede altında yatmaktadır. Bu alanda size gelsek yardım eder misiniz?

10 Mayıs 2019 12:49
Prof. Dr. Recep Demirhan Doktora Sor

Prof. Dr. Recep Demirhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube