Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Şiddetli sırt ağrısı

MErhaba bu sonuçlarda kist mi gözüküyor anlayamadım. Sırt ağrım var. TORAKS DUVARINA YÖNELİK MR İNCELEMESİNDE; Teknik : Aksiyal T1A, T2A ve T2A TIRM, Koronal T1A ve T2A TIRM, Sagittal T1A ve T2A TIRM. Kontrast sonrası yağ baskılı T1A Aksiyal, T1A koronal ve sagital. Klinik bulgu tanımlanan alanda ve diğer kesimlerde fizyolojik yağlı planlar, kas grupları doğaldır. Toraks duvarına ait osseöz yapılar normal morfoloji, sinyal intensitesindedir. Fibroelastoma lehine anlamlı MR bulgusu saptanmadı. Tarama planına giren mediastinal oluşumlar tarama tekniği sınırlarında doğaldır. Osseöz yapıların kortikomedüller sinyal intensiteleri tabiidir.

25 Kasım 2020 12:11
Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu tarafından cevaplandı.

Sırt ve göğüste batma, baş dönmesi

Merhaba hocam. Yaşım 27. Yaklaşık 2 aydır sırtımın sol tarafında tek bir noktada ve göğsümün sol tarafında kalbin üstünde batma tarzı acı var. Sırtımdaki nokta derin nefes alınca ve öne doğru eğilince, göğsümdeki ise sadece sabahları acıyor. Sabahları kalbin üstüne bastırınca da acı hissediyorum. Ama bu her sabah olmuyor. Birkaç gündür kalbimde hiç batma olmuyor.Ayrıca bazen başımda dönme oluyor. Bu baş dönmesi özellikle ders çalışırken oluyor ve dersi bırakmak zorunda kalıyorum. Geçen hafta iki gece üst üste titreyerek uyandım, bunlardan biri şiddetli oldu ve kalp krizi mi geçiriyorum acaba dedim ve acili aradım doktora aynı şikayetlerimi söyledim acil bir durum değil dedi ve enfeksiyon kaynaklı olabileceğini söyledi. Ayrıca üzerimde sınav...

4 Aralık 2017 15:30
Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı tarafından cevaplandı.

sırt ve bel ağrısı

hocam merhablar adım volkan 30 yaşındayım yaklaşık bir buçuk aydır özellikle geceleri beni rahatsız eden sırt ve bel ağrılarım var. anlamadığım sadece geceleri yatağa girdiğimde çoğalıyor yani sabit uzandığımda otururken olmuyor ağrılar. ve şöyle tarif edebilirim böbrek kısmından başlayarak sırtımın ortasına doğru ağrı yerleri değişerek geziyor..yanma şeklinde de oluyor ağrılar. cevap için şimdiden teşekkürler..

9 Aralık 2015 13:41
Prof. Dr. Ertan Aydın Doktora Sor

Prof. Dr. Ertan Aydın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube