Göğüs Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Akciğer kanseri

Merhaba hocam yardımcı olursanız sevinirim Yaşım 30 sigara kullanmadım 1sene önce iş için çektirdiğim ilaçlı BT sonucum sol akciğer al lob superior da 15x10 mm boyutunda lobule konturlu kalsifikasyon içeren nodül görülmüştür sağ akciğerde de birkaç adet milimetrik nodül mevcuttur onun dışında herşey normal hocam göğüs cerrahı uzmanı değerlendirdi ciddi bsey olacagını düşünmüyorum takip yeterli dedi ve 6ay sora tektar cektir dedi aradan 7ay geçti şimdiki raporum soyle her iki akciğer apikal düzeyde fibrozis çekintiler ve plevral kalınlaşmalar izlenmektedir. lngua infeiror düzeyde kısmen lateralde plevra ile bağlantılı kalsifikasyon içeren 1.7x1cm boyutunda lobule konturlu modüler lezyon ve hafif fizböz bant ve uzanımı izlenmektedir(Tüberkülo...

10 Kasım 2019 13:37
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Akciğer nodülü

Akciğer nodülü Merhaba, babam 60 yaşında akciğer tomografisi çekildi ve sonucunda Bilateral apikal kesimde sekel değişikler ile uyumlu fibronodüller dansite artışları saptanmıştır.sağ akciğer alt lob anterobazal segment düzeyinde 4mm çaplı nonspesifik parankimal nodül saptanmıştır raporu çıktı. Kendisinin daha önceki yıllarda çekildiği akciğer filmlerinde her hangi bir bulguya rastlanmadi ancak bu sonuç bizi korkuttu.bu nodüllerin kanser olma olasılığı var mı?

19 Aralık 2017 02:43
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Akciğer nodülü

Merhaba, babam 60 yaşında akciğer tomografisi çekildi ve sonucunda Bilateral apikal kesimde sekel değişikler ile uyumlu fibronodüller dansite artışları saptanmıştır.sağ akciğer alt lob anterobazal segment düzeyinde 4mm çaplı nonspesifik parankimal nodül saptanmıştır raporu çıktı. Kendisinin daha önceki yıllarda çekildiği akciğer filmlerinde her hangi bir bulguya rastlanmadi ancak bu sonuç bizi korkuttu.bu nodüllerin kanser olma olasılığı var mı?

14 Aralık 2017 01:29
Prof. Dr. Serdar Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Serdar Şen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube