Girişimsel Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Glomüs caroticum tümörü

İyi günler.bende glomüs caroticum tümörü var. Sol cca bifürkasyonu düzeyinde başlayıp süperiora doğru uzanım gösteren sol ECA yı çepe çevre saran sol ECA bulbusu 270 derece saran 24*27 mm boyutlarında kontrastlanan. Ameliyat ı riskli buldukları için yapmadılar. Bu tümör için embolizasyon işlemi yapılabilinir mi? Beslenmesi kesilip tümörün kendini bitirmesi beklenebilinir mi?

8 Ekim 2021 19:43
Uzm. Dr. Mustafa Demir Doktora Sor

Uzm. Dr. Mustafa Demir tarafından cevaplandı.

Varikosel tedavisi

Hocam bende varikosel var.sol testisde 3,8 mm sağ testisde 2,6 mm 4 sn süren reflü izlenmiştir. Sperm değerleri ml 15 milyon total 120 milyon, total motalite %70, hareketli % 40, varikosel tedavi sonrası çocuk sahibi olabilirmiyim, ayrıca tedavi tercihi olarak mikrocerrhami yoksa embolizasyon mu önerirsiniz teşekkür ederim.

8 Nisan 2020 19:30
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Doktora Sor

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler tarafından cevaplandı.

Akciğerde arterıovenoz malformasyon

Merhaba hamıleyken ayrıntılı ultrasonda bebeğimin akciğerinde bır parlaklık goruldu.Kistik adenomoid malformasyondan suphelenıldı.Bebeğim normal doğdu şuan 22 aylık ve şuana kadar hıcbır sıkıntımız olmadı çok şukur.Doğar doğmaz ve 6 aylıkken akciğer fılmı çekildi hersey normal dendı .6 aylıkken btomografı cekıldı tam teshıs konulamadı 1.5 yasında bu sefer kontrastlı tomografı cekıldı arterıovenoz malformasyon teshısı konuldu 2 akciğer doktoru 2 radyolojı doktoru ve gogus doktoru teshısı doğruladı.kontrastlı tomografı sonuc bolumunde sunlar yazıyor:Sağ akciğer orta lob lateral segmentte amfızemato değişiklikler ve bu segment posterıor bolumde pulmoner arterin orta lob dalından gelerek superıor pulmoner vene uzanan lineer dansite;görünüm arte...

27 Ocak 2017 09:49
Prof. Dr. Erol Akgül Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Akgül tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube