Girişimsel Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

MR sonucu biyopsi gerekiyor mu

Hocam merhaba benim MR sonucum genel cerrahım biyopsi gerekiyor dedi üç ay önce çektirdim ve sizede danışmak istiyorum biyopsi gerekir mi? Bilateral cilt, ciltaltı yağlı doku ve meme başı tabiidir. Bilateral meme parankimi fibroglandüler yapıdadır. Sağ meme üst orta hatta, retroareolar plana doğru uzanım gösteren makrolobüle sınırlı, uzun çapı en belirgin yerinde yaklaşık 2,5 cm olarak ölçülen, T1A incelemelerde glandüler dokuya göre hipointens, T2A incelemelerde hiperintens, solid kitlesel lezyon izlenmektedir. Erken arteryel fazdan itibaren tedrici artış gösteren kontrastlanma paterni geç serilerde, genel olarak plato konfigrasyonunda ve artan formda (tip I ve tip II kinetik eğriler ile karakterize) kontrast tutulum paterni izlenmektedir....

6 Kasım 2018 22:57
Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez tarafından cevaplandı.

Memede solid lezyon

Merhaba hocam ultrason sonucum sol meme alt ic kadranina saat 7 hizasinda areolaya 2 cm mesafede etrafinda odem bulunan 24x13 mm boyutunda santrali kistik solid lezyon izlenmiştir. Daha önce mastit öyküsü bulunan hastada malignite açısından trucut bx önerilir. Duktal yapılar normal kalibrasyondadır. Aksillada patolajik lap saptanmamıstir. Bu kitle bende 5 yıldir var son kotntrol 1 yil once yapildi ve sorun yoktu iyi huylu bi kitle 1 yil sonra kotulesebilirmi? Biyopsi yaptirmalimiyim degerli göruslerinize cok ihtiyacim var tesekkurler.

12 Kasım 2017 16:18
Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez tarafından cevaplandı.

lenflerde kortikal kalinlasma

merhaba hocam yaklaşık iki ay önce sağ meme mastektomi sol meme lumpektomi ameliyati oldum.patoloji sonucu sağ meme bening sol in sute lobule karsinom en yakin alan 1.5 cm olarak alınmış. koltuk altı lenflerde kortikal kalinlasma vardı su an koltuk altı ağrılarım oluyor sebebi ne olabilir?

3 Mayıs 2017 22:01
Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube