Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

tiroid ve klomen

merhabalar, bende tiroid hormon direncim var tshım normal aralık değerlerindeyken, t3 ve t4 değerim yüksek, usgde boyutları önemsiz denilen nodüller var, sintigrafi, uptake, hipofiz mrda bişey çıkmadı. endokrin ilaçsız takip ediyor beni, kadın doğum doktorum klomen başlattı ama reçeteyi okuyunca "Kontrol altında olmayan tiroid ve adrenal disfonksiyonları" kontrendikedir. diyor, ben reçete de gördüm bunu haliyle doktoruma soramadım, tiroid hormon değerlerim böyleyken klomen kullanmam doğru olurmu bu konuda görüşlerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim. iyi günler diliyorum

28 Mayıs 2015 11:32
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

reaktiv özellikli limfa

İyi günler doktor. Benim oğlumun boyun MRT nin cevabında "Boyunda çok sayda , böyükleri sağ yuqulodiqastrik 27x10 mm, solda yuqulodiqastrik 22x9 mm ölçüdə, daha çox reaktiv özəllikdə limfa düyünləri bardır" yazılmışdır. Bu beni cok korkutur. lütfən bu ne derece korkulu ola biler. bunu cavablaya bilermisiniz. evvelceden teşekkür edirem.

27 Şubat 2015 09:25
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

ANNEM 54 YASINDA TIROID NODULLERI VAR NE YAPABILIRIZ ?

Patoloji raporu şu sekılde. klınık bilgiler:sol lob süperior kesimdeki CCA komşuluğundaki solid nodulden IIAB MAKROSKOPİK BULGULAR:2 adet hazır yayılmış prepart MİKROSKOPİK BULGULAR: I-II- incelenen yaymalarda kan elamnları. kolloid. bazıları doku fragmanı şeklinde düşmüşü değişik bpyutta tirosit kümeleri görüşmüştür.bu kümelerin bir kısmı olağan tirositlerden oluşurken bir kısmında nükleer irilesme ve duzensızlık dikkat çekmistir. TANI: I-II-KUŞKULU SİTOLOJİ(TİROİD SOL LOB SÜPERİOR,İNCE İĞNE ASPİRASYON BİOPSİSİ) nodüllerden dolayı kanser olabılır demıs dr ve ses tellerıne cok yakın oldugunu soylemısler.amelıyat kesın olacak ama sesı tamamen kısılabılır demıs. ne yapmamız lazım ?

27 Ocak 2015 15:16
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube