Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hipoparatroid

Sayın hocam ben 6haftalık gebeyim hipoparatriodim var.riskli bir gebelik geçirdiğimden Doktorum 0,50mg dekort tablet verdi ben de ishal yapınca iki günde bir tane al dedi rocatrol 0,50mgtablet günde 1kez kullanıyorum kortizonlu bu ilaç bana zarar verir mi?calcium seviyem 8,4iken 7,9düşmüş bu arada cleanaks kan sulandırıcı ine yaptırıyorum ve coraspirinde gün aşırı içiyorum.Endokrin uzmanına da gittim şok oldum ben bişi diyemen başka dr un verdiğine karışmam dedi kadın doğumcum zaten endokrin uzmanıyşa görüşmemi istemişti şaştım insan bi yorum yapar tşkler

19 Nisan 2015 20:17
Op. Dr. Fırat Tutal Doktora Sor

Op. Dr. Fırat Tutal tarafından cevaplandı.

Nodül

Hocam Merhabalar Tiroid US İnceleme raporum hakkında kısaca beni bilgilendirebilirmisiniz.Bo sonuca göre biopsi olmam gerekiyor mu? Saygılarımla Her iki tiroid lobu ve isthmusu normal büyüklüktedir.Her iki tiroid lobunun ve isthmusun konturları düzenlidir.Tiroid gland eko yapısı homojen hiperekojen görünümdedir.Sağ lob alt pol-isthmus komşuluğunda 10x6 mm ve isthmusta 12x6mm boyutlarında heterojen hiperekojensolid nodüller izlenmektedir. Boyun büyük vasküler yapıları normal genişliktedir. Boyunda patalojik büyüklükte lenfadenomegali görülmemiştir.

8 Nisan 2015 22:24
Op. Dr. Fırat Tutal Doktora Sor

Op. Dr. Fırat Tutal tarafından cevaplandı.

tiroid

Sağ tiroid lobu 18 çarpı 27 çarpı 52 mm, sol tiroid lobu 12 çarpı çarpı 20 çarpı 48 mm boyutlarında olup istmus kalınlığı normaldir.Tiroid bezi parankim ekosu hafif hetorojendir .İzole nodül izlenmedi .

8 Nisan 2015 18:02
Op. Dr. Fırat Tutal Doktora Sor

Op. Dr. Fırat Tutal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube