Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

SAFRA KESESİ TAŞI

merhaba dr bey, 2 ay önce annemin ultrasyonda safra kesesinde 9mm taş olduğu belirtilmiş annem bunu bizden saklamış,bayramda hastalandı ishal istifra sancı olunca söyledi üroloji uzm.gittik iltihap olduğunu söyledi antibiyotik tedavisi gördü iltihap sorunu çözüldü fakat bize safra kesesi ameliyatı için acele etmeye gerek yok dedi.internetten araştırmalarıma göre ameliyat şart deniyor şimdi biz ne yapacağımızı şaşırdık annemin ara ara sancısı oluyor onun dışında bu durumdan psikolojik etkilendi sanırım burnu aksa taş var o yüzden diyor. Beni aydınlatırsanız memnun olurum ameliyat yaptıralım mı , bekleyelim mi ? ilginiz için teşekkür ederim.

5 Ekim 2016 17:26
Op. Dr. Umut Kerimoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Umut Kerimoğlu tarafından cevaplandı.

safra kesesi tasi

merhabalar doktor bey 1 hafta hatanede yattim karnimda midemde ve kasikalrimda agrilar vardi malesef o hastanede ultrsn yanlis cekildigii icin bisi cikmadi gozuktu agrilarim devam ettigi icin baska hastaneye gttim ve sonuclar soyle cikti yorumlarsaniz sevinirim 23 yasindayim ve sikayetlerim hala devam ediyor. Aks 140 ,direkt bilirubin 0.05 ,wbc 13.7 ,hgb 11.7, ne% 62.2 ,eos%10.4, neu# 8.5 , lym# 3.1, eos %1.4 , mcv 73.7 , mch 23.8 , mchc 32.3 ultrason sonucu ise safra kesesindr yaklasik 1 cmlik tas ekojenitesi gorulmektedir (kolelitiazis) tesekkurler simdiden.

12 Haziran 2016 13:09
Op. Dr. Umut Kerimoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Umut Kerimoğlu tarafından cevaplandı.

Safra kesesinde polip

Merhaba hocam safra kesemden ultrason çektirdim önce devlet hastanesinde çektirdiğimde söyle yazıyor safra kesesi tokluğa bağlı kontrakte olup kese duvarında milimetrik çaplı polip görülmüştür lümende taş saptanmadı yazıyor kansermi bu Birde 20 gün sonra özel hastanede çektirdim orda şöyle yazıyorsafra kesesi duvar kalınlığı ve lümen genişliği normaldir safra kesesi üst duvarda 3,5mm boyutunda polip izlendi kese içinde tas izlenmedi intrahepatik ve ekstrahepatik safra kanallarında dilatasyon görülmedi yazıyor peki hocam bu bendeki polip kansermi ne yapayım peki nekadar seneliktir bu polip beni aydınlatırsanız sevinirim

7 Haziran 2016 04:13
Op. Dr. Umut Kerimoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Umut Kerimoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube