Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

gaz sorunu

hayırlı günler hocam. bende aşırı mide gazı sorunu var. en ufak bir şey yediğimde anında (af edersiniz) geğirerek gaz çıkartıyorum. çıkaramazsam zaten rahatsız ediyor. bir şey yemezsem de midem gazdan şişiyor ve sancıyor. reflü belirtileri de var bende. sorunum nedir acaba? ne yapmam lazım?

26 Mayıs 2014 22:00
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

REflü

merhabalar bende 1 haftadır boğazımda dolgunluk hissivardı sanki orada bi hava varmış gibi. bide boğazım tahriş olmuş gibiydi. 1 hafta sonra doktora gittim. doktor tiroiddde nodül olabilir dedi. ultrasonla baktılar bieşy çıkmadı. ertesi gün sonuçlarımı göstermeye gittiğimde boğazımdaki o dolgunluk geçti sadece o tahirşlik vardı .sürekli bi geğirme oluyordu o havayı atabilmek için. doktor reflü olabilirsin dedi. ilacı verdi biraz rahatlattı fakat boğazımda kuruluk var su içiyorum yine oluyor bu beni rahatsız ediyor. tedaviye yeni başladım. rennie kullanıyorum.

21 Şubat 2014 16:39
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

reflu ve mide fıtıgı

Mide bulantısı,kusma,kilo kaybı ve mide agrısı sikayeti ile genel cerraha gorundum, yapılan endoskopi sonucu reflü mide fıtıgı denildi proton intiboru renni ve duspatalin kullaniyorum sikayetlerim hafifledi ama gecmedi.reflu ve fıtık bu sikayetlere neden olurmu?ilac tedavisiyle gecermi?

10 Ocak 2014 12:55
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube