Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

solunum ve sindirim sistemi

hocam dün size soru göndermiştim de sanırım içinde başka sorular olduğu için kapatılmış. tek bir soru soracağım hocam. bende kronik gastrit-ülser-kös gevşekliği var. hocam yaklasık 2 yıldır derin nefes alırken veya esnerken genelde kalbimin altında horultu gibi birşey oluyor elimi koyduğumda hissedebiliyorum sanki hava sıkışıyor dışarıdan net duyulabiliyor bu ses. sürekli yer değiştiriyor bazen göğsümde oluyor bazen sırtımda bazen belimde. akciğer röntgeni, tüm batın temografi, sft temiz çıktı. soracağım şey şu hocam; bu yaşadığım sıkıntının sindirim sistemi sorunlarıyla bir ilgisi olabilir mi? hangi bölüme gideceğimi şaşırdım. lütfen yardım edin.

14 Mayıs 2020 00:31
Prof. Dr. Neşet Köksal Doktora Sor

Prof. Dr. Neşet Köksal tarafından cevaplandı.

Akalazya ameliyatı POEM

Merhabalar anneme akalazya teşhisi koydular siz bu hastalıkla ilgili amelyat yapıyor musunuz endoskopik amelyat (POEM). Eger yapıyor iseniz ücreti nedir acaba, simdiden teşekkür ederim.

4 Nisan 2020 21:19
Prof. Dr. Neşet Köksal Doktora Sor

Prof. Dr. Neşet Köksal tarafından cevaplandı.

helico bakterisi

merhaba hocam, 25 yaşında bayan bir hasta arkadaşım var. endoskopi ile kesin tanı aldı. helicobacterisi var midesinde. mide ülseri ve gastritte buna eşlik ediyor. 48 kg yemek yiyemiyor artık. sürekli hazımsızlık şişkinlik şikayetleri var. Genel cerrahi dr tarafidan 2 tane güçlü bir tane normal antibiyotik kombin yapılıp 2 haftalık bir tedavi planlandı. Ama geçmedi sanki direnç gösteriyor bakteri. ayni şikayetleri var endoskopi yapıldı yine başa döndük? ne yapmalıyız yardımcı olurmusunuz? nasıl bir yol izlememiz gerek?

7 Şubat 2020 08:34
Prof. Dr. Neşet Köksal Doktora Sor

Prof. Dr. Neşet Köksal tarafından cevaplandı.

Mide agrısı ve ishal

Merhabalar hocam, senelerdir uğraş verdiğim bir mide problemim var. Ama korktuğum için endoskopi yaptırmadım. Ve artık gün geçtikçe çok rahatsız edici duruma geldim. Dönem dönem nükseden mide ağrım kramplarım ve ishalim var. Hastaneye gıtmek ve ıgne yaptırmak durumunda kalıyorum. 4 sene oncesıne reflün var demişlerdi. Hastaneyle pek aramda yok gitmeye korkuyorum ne yapmalıyım ilaçlarla gezmekten ve hastaneye gitmekten yoruldum. Cevap için şimdiden teşekkür ederim sağolun

12 Mart 2019 01:33
Prof. Dr. Neşet Köksal Doktora Sor

Prof. Dr. Neşet Köksal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube