Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Memede komplike kist

Doktor bey merhaba, 33 yaşındayım,göğsümdeki sertlikten dolayı yapılan ultrason raporunda “Bilateral meme cilt ve cilt altı yağ olağan izlenmektedir.Sol meme retroareolar alanda yaklaşık 30x23 mm boyutlarında, duvarında mikrokalsifikasyonlar izlenen, içerisinde az miktarda debri bulunan komplike kist mevcuttur. Her iki memede çapları 5mm yi geçmeyen birkaç adet basit kist izlenmiştir. Bilateral aksiller bölgede patolojik boyutta büyümüş lenf nodu izlenmemiştir.” sonucu verilmiştir.Sonucu yorumlayabilir misiniz?Kitlenin kötü olma ya da ileride kötüye dönüşme ihtimali var mıdır? Nasıl bir tedavi önerirsiniz?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

30 Ağustos 2020 14:40
Prof. Dr. Mustafa  Şehsuvar Gökgöz Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Şehsuvar Gökgöz tarafından cevaplandı.

Lütfen cevaplayın

Hocam size 9 yıl önce Uludağ unuversitrsinde muayene olmuştum göğsümde zararsız kistcikler vardı ağrılı ağrılı olandan korkmayın demiştiniz bütün tahlillerim temizdi ama bu gün Çamaşırımda kan gördüm göğüs ucumda geldiğini sanıyorum kanser belirtisimidir hemen gelmem gerekirmi çok korktum. Halen Uludağ unuversitrsinde calisiyormusunuz.

22 Ağustos 2020 07:26
Prof. Dr. Mustafa  Şehsuvar Gökgöz Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Şehsuvar Gökgöz tarafından cevaplandı.

Koltuklarında oluşan minimal kalınlık artışı

Merhaba Mustafa Bey Ben 23 yaşındayım ve koltukaltımda çıkan(sağ ve sol tarafta zaman zaman belirginleşen) kemik gibi sert bir kitle için usg çekildim ve usg sonucu da "sol aksillada enflamatuar proses ile uyumlu olduğu düşünülen ciltte minimal kalınlık artışı" şeklindeydi. Fakat kendiliğinden geçicek bir kitleye benzemiyor zaman zaman belirginleşip kayboluyor. Tekrar doktora başvurmam gerekir mi diye merak ediyorum. USG sonucum hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

22 Kasım 2018 18:24
Prof. Dr. Mustafa  Şehsuvar Gökgöz Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Şehsuvar Gökgöz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube