Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Memenin üst kısmında ele gelen çok küçük sert hareketsiz yapı (erkeğim)

Öncelikle merhabalar soru başlığında belirttiğim gibi sol mememin çok az üstünde küçük bir şişlik var (bezelyeden bile küçük) ve belirttiğim gibi erkeğim. Bundan 12 gün önce meme kısmında oluşan kızarıklık ve acı ile bunu fark ettim. Kızarıklık ve büyük oranda acı geçti fakat şişlik hala duruyor. Başta sinek ısırığı veya iltahaplanma gibi basit nedenlere yordum fakat 12 gün içinde bunların geçmesi gerekirdi gibi düşünüyorum.

22 Ağustos 2022 00:30
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Koltuk altı şişliği sonuç

BİLATERAL MLO ve CC MAMOGRAFİ : Memeler ACR Tip C heterojen yoğun paternde olup, mamografik duyarlılık düşüktür. Her iki memede farklı kadranlarda konturları parankim ile örtülü izodens nodüler dansiteler izlenmiştir. Her iki memede dağınık benign özelikli kalsifikasyonlar izlenmiştir. Sağ meme;MLO üst kadranda pektora kas anteriorunda oval şekili düzgün sınırlı nodüler dansite izlenmiştir. Sınırları seçilebilen şüpheli kitle lezyonu, şüpheli kalsifikasyon, yapısal bozulma ya da asimetri saptanmamıştır. Sağ aksillada görüntülenebilen kesimde patolojik boyut ve görünümde büyümüş lenf nodu izlenmemiştir. Sol meme;sınırları seçilebilen şüpheli kitle lezyonu, şüpheli kalsifikasyon, yapısal bozulma ya da asimetri saptanmamıştır. Sol aksillada gö...

12 Mayıs 2022 00:51
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

göğüs ve koltuk altı hafif sancı

Hocam kolay gelsin. 39 yaşındayım. Sağ göğsümün bazen sağ bazen üst tarafında bazen de koltuk altımda hafif bir sancı girip çıkıyor. Öyle uzun süreli ağrı gibi değil. Anlık girip çıkıyor. Herhangi ele gelen bir kitle ya da meme de şekil değişikliği gibi bir durum da yok. Bazen elimle fazla bastırırsam ağrı yapıyor sadece. Sizce sorun ne olabilir?

19 Mart 2022 16:59
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube