Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Patoloji sonucu

sayın hocam.eşimin kolonoskopi oldu.polip olduğu tesbit edildi ve bu polipler alındı.daha sonra biyopsi ile parça alınarak patolojiye gönderildi. sonuç olarak: TUBULER ADENOMATÖZ ALANLI HİPERPLASTİK POLİP sonucu çıktı.bu sonuç tehlikelimi.bilgi verirseniz sevinirim.saygılar sunarım. v.tekin

12 Mart 2018 20:10
Op. Dr. Erol Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Erol Aydın tarafından cevaplandı.

kolonoskopi raporum

rektum,rektosigmoid bölge,sigmoid kolon,inen kolon,spenik fleksura,tranvers kolon,hepatik fleksura,çıkan kolon ve ileçekal bölge 20cmlık segmentte terminal ileum izlendi.ileçekal valv deforme ve açıktı.terminal ileumda yaygın psödopoliplerle kaplıydı.kolonoskopi sonucumda bunlar yazıyor hocam ne anlama geliyor.tanı olarak ileal crohn hastalığı adı konmuş patolojı sonucumuzu daha almadık.lütfen azda olsa benı bilgilendirin.

16 Mart 2014 01:48
Op. Dr. Erol Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Erol Aydın tarafından cevaplandı.

Kanama

İyi günler doktor bey, 18 yaşındayım ve hipotiroid hastasıyım. Geçtiğimiz 3 gün karın ağrım vardı. Üşüttüğüm için olduğunu düşünmüştüm başlarda fakat 3. günün sonunda tuvalete çıktığımda kanamam oldu. Regl olabileceğimi düşünmüştüm fakat regl ağrısı değil karnımın tam ortasında bir ağrı vardı ve kanama devam etmedi. bugün doktora gittiğimde bunun ciddi bir rahatsızlık olabileceğini ve kolonoskopi yapılabileceğini söyledi. Bu kadar ciddi bir durum var mıdır? Ve aslında biraz korkuyorum. Ne kadar kötü bir sonuç olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

13 Şubat 2014 11:37
Op. Dr. Erol Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Erol Aydın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube