Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kırmızı dışkılama

Hocam merhaba. 25 yaşındayım. Geçen hafta bir kereye mahsus kırmızı bi dışkılamam oldu. Öncesi ya da sonrası herhangi bi ağrı, acı, kanama vs.. olmadı. Görüntü dışında bir sıkıntım olmadı yani. Sonra ki tuvalete çıkışlarım da normaldi. Muayeneye gittiğimde kolonoskopinin yarısı dedikleri bir şeyi yapıcaz dediler. Hemoroid, çatlak görememişler. Bugün de yeşil dışkılamam oldu. 3 gündür maydonoz taze nane tüketiyorum ondan mıdır bilmiyorum ? Hocam tek korkum kolon kanseri. Ailem de kanser de yok. Bunların daha basit bi sebebi olamaz mı ?

23 Mart 2018 21:44
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

kolon kanseri

Merhaba Doktor Bey, 2014 yılındaki kolonoskopi patoloji sonucumu gönderiyorum. Babam bağırsak kanseri bende bu denenle endise duymaktayım, bu patolojı sonucları hakkında bılgı verırsenız cok sevınırım. iyi çalışmalar MAKROSKOPİ : 0,2 cm çapında 1 adet gri sarı renkli doku örneğidir. MİKROSKOPİ : Kesitlerde fibrovasküler kora sahip tübüler glandlar içeren polipoid yapıda kolonik doku örneği izlenmektedir. Prolifere glandüler epitelde fokal Goblet hücre kaybı, hafif derecede nükleer hiperkromazi ve artmış mitotik aktivite dikkati çekmektedir. Stromada polimorfonükleer lökositler ve eozinofillerin de eşlik ettiği lenfoplazmasiter inflamatuar hücre infiltrasyonu mevcuttur. Malignite lehine yorumlanacak bulgu yoktur. TANI: İNEN KOLON, POLİPOİD L...

25 Eylül 2017 16:25
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

Sağ üst karın ağrısı

İyi günler efendim.sağ üst karın ağrı ve dolgunluk sebebiyle Dr gittim.ilaçlı bt raporum şu şekilde.paraortik ve mazenterik alanların mide komşuluğunda en büyüğü 1cm lenf nodları mevcut.karaciger 18cm-dalak 14 cm.minimal mide kalınlaşması.Ayrıca sağ batın duvarı postera lateralde böbrek loju düzeyinde kas planlarında atrofik ve yağlı değişiklik izlenmekte ve bu düzeyde 5.5 cm boyutunda fasyal defect alanından cilt altına döğru minimal düzeyde yağlı plan izlenmektedir.hematoloji kan yayması dahil kan tetkiklerimde sıkıntı yok efendim.ailede kanser yok.korkum mide veya kolon kanserine mi yakalandım.iştah ve kilo kaybı yok.teşekkür eder saygılar sunarım.

13 Şubat 2016 15:05
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

kalın bağırsak kanseri

Merhaba hocam, Annem 2hafta önce anüste ağrı ve kanama şikayetiyle doktora gitti. Videokolonoskop ile girilerek anüse bitişik 06 yönünde vejetan kitleler görüldü, rektum içi inversiyon da kitlenin anuse bitişik olduğu görüldü, daha ileride 50 cm e kadar mukoza normaldir. Kitleden 5adet bx alındı. BUNUN SONUCUNDA; Mikroskopik bulgular: 5adet rektum doku örneğinden 4unde dezmoplastik stroma içersinde düzensiz adenoid ve kribrifom yapılar oluşturan maling tümör dokusu görülmektedir. PATOLOJİK TANİ:orta derece diferansiyel afenokarsinom iMMUNOHİSTOKİMYASAL Boyama Sonuçları; CEA: tümör hücrelerinde +++ boyanma Kİ67: tümör hücrelerinde %50++ nükleer boyanma. P53: tümör hücrelerinde %60 nükleer ++ boyanma. CERbB2: tümör hücrelerinde pozitif boyanm...

1 Ocak 2016 21:10
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

kanser korkusu

Hocam İyi Günler, Geçen gün sorduğum soruyu cevaplamıştınız,teşekkür ederim.Korkumun sebebi sık ishal olmam ve düzensiz tuvalet alışkanlığım.Allah korusun eğer kanser olsaydım bu kan tahlili ve gaita kültürü testinde br işaret verir miydi?Eğer korkularım yersiz ise ve doktorun irritabl teşhisi kesin doğrudur dersek tedavi olarak birşey önerir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

4 Eylül 2015 07:39
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube