Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Dışkıda ve iç çamaşırında sıklıkla görülen kan

Hocam merhaba, öncelikle geçmiş tıp bayramınızı kutlarım. 20 yaşındayım, tahminen 16 şubat haftasında başlayan dışkıdan sonra taharetlenirken tuvalet kağıdında kan görme, sonrasında iç çamaşırında kan görme ve en sonunda da dışkıda kan görmeden sonra 20 şubat tarihinde bir genel cerraha gitmiştim ve yaklaşık 20-30 saniye süren bir makat kontrolü ile bana anal fissür tanısı koymuştu. Stafine pomad ve kortos adlı kremleri günde 1 kere kullanmamı önermişti. Yaklaşık 2-3 hafta düzenli kullandım her gece yatmadan önce, dışkı alışkanlığı da düzelmişti. Zaman zaman kan görsem de bu 3 haftanın sonunda düzelme olmuştu gibi. Geçtiğimiz hafta ufak bir ıkınmadan sonra dışkılamamı yapabildim, dışkıda herhangi bir kan yoktu ancak tuvalet kağıdında yoğun ...

16 Mart 2015 18:00
Prof. Dr. Ali Uğur Emre Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Uğur Emre tarafından cevaplandı.

fissür ameliyatı sonrası iyileşeme

5 hafta önce fissür ameliyatı oldum. doktor kas gevşetme yaptığını çatlağı temizlediğini küçük hemoroitlerimi aldığını yine fissüre bağlı oluşan hipotrofik papili aldığını söyledi. ameliyat kesiği iyileşti. ancak çatlak iyileşmedi. rahatsızlıklarım ameliyat öncesinde olduğu gibi devam ediyor. çatlak iyileşmesi bu kadar uzar mı. kontörle gittim doktor iyileşmeye başlamış dedi. dedi ama rahatsızlıklarımda azalma olmadı. acaba ameliyat başarısız mı oldu. yoksa çatlağın iyileşmesi en fazla ne kadar sürer. teşekkür ederim.

14 Nisan 2014 11:20
Prof. Dr. Ali Uğur Emre Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Uğur Emre tarafından cevaplandı.

fissür ameliyatı sonrası gaz kaçırma

yaklaşık 1.5 ay önce anal fissür ameliyatı oldum,aşırı derecede ağrılarım oldu yaklaşık 15 gün sürdü şiddetli ağrılarım.şimdide gaz kaçırma problemiyle karşı karşıyayım .bu durum ameliyat sonrası oldu acaba geçicimidir değilse bunun bir tedavisi varmıdır şimdiden teşekkürler.

31 Ocak 2014 21:30
Prof. Dr. Ali Uğur Emre Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Uğur Emre tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube