Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

internal hemoroid

KOLONOSKOPİ VE ELİZA Merhaba hocam, makattan kanama şikayetiyle doktora gittim. kolonoskopi ve eliza yaptırdım sonuçlar aşağıda ANAL İNSPEKSİYON VE REKTAL TUŞE NORMAL İDİ. KOLONOSKOPLA GİRİLDİ.REKTUM,SİGMOİD KOLON,İNEN KOLON , ÇIKAN KOLON, ÇEKUMDA MUKOZA VE LÜMEN NORMAL İZLENDİ. ANAL BÖLGENİN İNCELEMESİNDE İNTERNAL HEMOROİDLER İZLENDİ. BİYOPSİ : ALINMADI. TANI: İNTERNAL HEMOROİDLER NORMAL KOLONOSKOPİK BULGULAR. ELİZA SONUCU: HBsAg: 0,442 Anti HIV: 0,28 Anti HCV: 0,064 Anti HBs : <2 Doktor, daflon 500 mg 2x1, proctolog sup 2x1, Anestol pomad 3x1, X-M 20 mg 1x1 bu ilaçları 2 ay boyunca kullan ve sonra kontrole gel dedi. 10 gündür kullanıyorum hala makattan daha cok kan gelmeye devam ediyor. Doğuda olduğumuz için bi yere de gidemiyoruz. Ne yap...

3 Ocak 2016 17:22
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

tuvalet sorunu.

Hocam merhaba.ben 16gun once kil donmesi ameliyati oldum.ilk baslarda az da olsa acim olyordu ama 2.3 gundur acayip derecede acim oluyor buyuk tuvaletimi yaparken.canim cok yaniyor.yapmasam daha iyi.okadar canim yaniyor ki.wc den ciktiktan sonra epey bi zaman o bolgemde zonklama mevcut.ne yapmam gerekiyor.neyden kaynaklaniyor olabilir.beni bilgilendirseniz cok sevinirim.simdiden tesekkurler.

15 Ocak 2014 19:19
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

gebelik sonrası hemoroid

mrblar hocam 6 ay önce doğum yaptım ve yaklaşık olarak 8 aydır tuvalette elime kitle geliyor hamileliğim devamlı yatarak ve hormon tedavisi alarak geçti kabızlığım da oluyordu bu nedenle.sanırım bundan kaynaklandı.ben gebelikten sonra geçer diye düşünüyordum ama gittikçe daha da rahatsız etmeye başladı.kanama yok ancak ıkınma esnasında elime sadece sol tarafta kitle gelmeye başladı ve devamlı tuvaletim varmış gibi hissediyorum.sizce hemoroidim hangi evrede ve ne yapmam gerekiyor?çok rahatsız edici bir durum ilaç ile tedavisi olabilir mi?

1 Ocak 2014 10:25
Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube