Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Tomohrafi sinuclari

Hocam merhaba sizin degerli bilgilerinize ihtiyacimiz var 50 yaşında hasta eger tas için ameliyat gerekirse sizle çözümlemek istiyoruz. Alt trokal kesitlerde plevral yüzeylerde plak tarzda kalsifikasyonlar mevcuttur Sol böbrek orta kalisiyel yapılara lokalize milimetrik kalkül imaji izlenmektedir.sol.Bobrekte büyüğü1 cm çapında bir kac adet basit kortikal kist mevcutturr.

25 Ağustos 2015 20:04
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Doğan Fakıoğlu tarafından cevaplandı.

Koltuk altında ağrılı şişlik

Bundan yaklaşık 1 ay önce sağ koltuk altımda fındık büyüklüğünde bir şişlik farkettim. Koluma ve göğüsüme ağrı yapıyordu. 2 hafta içinde bakirköy sadi konuk meme polikliniğinde muayene oldum ultrason istendi. Özel bir görüntüleme merkezinde hemen yaptırdım. Göğsümde 5 mm büyüklüğünde bir kist cıktı. Zararsız oldugu söylendi. Ama benim ağrı şikayetiyle gittigim yerde degildi kist. Daha aşağıda saat 7 yönü diye belirlediler. Ama benim asıl ağrım koltuk altımın az aşağısındaydı. Ağrım oluyor dedigimde boyun kaynaklı olabilir denildi. Simdi aradan 2 hafta daha geçti bugün ağrım yine var ve biraz daha büyümüş hissettm koltuk altındaki şişligi. Uzun bir süredir adet olamıyorm. Daha önce depo provera kullandim 2 kez 6 ay boyunca lenf bezlerinde bi...

12 Ağustos 2015 04:03
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Doğan Fakıoğlu tarafından cevaplandı.

güvercin göğüsü

Hocam öncelikle Selamun Aleyküm. Benim yaşım 17 , 2 sene önce göğsümde yamulma olduğunu hissettim. Sonra annem gilin ihmalinden dolayı diğer seneye oranla dahada büyüdü. Doktora gittim ergenlik dönemin kemıklerının kaynama donemı bıtsın oyle gel gıbı bısıler dedıler seneye amelıyat edecez dedıler. Bana gel amelıyat edelım dıyen bı profesor doktor vardı. Seneye yapalım dıyen ıse docent tı . Simdi ben amelıyat olmadın 1. hatamı yaptım ?. 2.si amelıyat ağırmı gececek özel hastenede olmamımı tavsıye edersınız. Dipnot : mutlaka bı darbe almıssındır dıyorlar ama hıc oyle bısı yok uydurma hıc hatırlamıyorum.. iyi günler.

8 Mart 2015 07:13
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Doğan Fakıoğlu tarafından cevaplandı.

sol gogsumde agrı var

Sol gogsumde uzun suredır bir agrı var ekg yaptrdım hatta check up a bile girdm cok siddetli degıl dokundugumdada ufak bır agrı belırtısı oluyor ne yapmam gerekır yardımcı olursanız sevınırım.

17 Şubat 2015 21:58
Op. Dr. Doğan Fakıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Doğan Fakıoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube