Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Düşük disploji

Rektum dan alinan parca patojiye gitti netice de dusuk dereceli displazi Yaziyor yuzeye dogru tek sirali prizmatik epitelle cevrili villoz cikintilar gosteren polipoid yapinin fibrotik stomasi icinde cok sayida sirtsirta vermis hafif displastik degisikler gosteren tubuler glandlar izlenmistir yaziyor patoloji raporunda ne anlana geliyor tedavi edilebilir bi hastalikmi ne yapmam gerekiyor

12 Haziran 2015 19:01
Prof. Dr. Turgut İpek Doktora Sor

Prof. Dr. Turgut İpek tarafından cevaplandı.

Mide endoskopisi sonucu.

Hocam merhaba.Mide endoskopi sonucu patoloji raporum şu şekildedir: KLİNİK BULGULAR : ANTRAL GASTRİT. ANTRUM BX. MAKROSKOPİK BULGULAR : EN BÜYÜĞÜ 0,4 CM, EN KÜÇÜĞÜ 0,1 CM ÇAPINDA 4 ADET DOKU PARÇASI. T4P1K TANI : MİDE; ENDOSKOPİK BİYOPSİ: İNAKTİF, KRONİK GASTRİT. AKTİVASYON : GÖRÜLMEDİ KRONİK İNFLAMASYON : ORTA DERECEDE, TRANSMUKOZAL LENFOİD AGREGAT : GÖRÜLMEDİ LENFOİD FOLİKÜL : GÖRÜLMEDİ MUKOZAL EOZİNOFİLİ : GÖRÜLMEDİ ATROFİ : GÖRÜLMEDİ İNTESTİNAL METAPLAZİ: FOKAL, TİP I (KOMPLET TİP) (PAS-AB pH 2,5 ÖZEL BOYASI) DİSPLAZİ : GÖRÜLMEDİ H.PYLORİ : GÖRÜLMEDİ. Bu sonuca göre ne önerirsiniz?

14 Ağustos 2014 09:27
Prof. Dr. Turgut İpek Doktora Sor

Prof. Dr. Turgut İpek tarafından cevaplandı.

pangastrit

merhaba uzun zamandır mide rahatsızlığı(yanma şişkinlik dolgunluk)çekiyordum endeskopi önerildi endeskopi yaptırdım; servikal ösofagusta17cmdehiperemik alanlar izlendi,trokalve abdominalözofagus normal bulundu.zçizgisi40cm geçildi.mideye girildiğinde açlıksekresyonu belirlendi.midenin tüm bölümleri incelendi.antrum mukozası hiperemik ve ödemli bulundu.pilor santral,ze fonksyone. bulundu. antrumdan fast test için biyopsi alındı bulbusve 2.cikıtada özellik sapttanmadı retroversyonda kardia ve fundus muka.hipermik bulundu. tanı:servikal ösofagusta hiperemik alanlarda pangastrit verilen tedavi 14 blister HELİPAK , GAVİSCON DAHA SONRA 6 AY İÇİN PANTPAS AÇIKLAYICI BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

15 Nisan 2014 19:14
Prof. Dr. Turgut İpek Doktora Sor

Prof. Dr. Turgut İpek tarafından cevaplandı.

teşhis

merhaba.kısa bir süre önce annemin mide rahatsızlığı nedeniyle endoskopi yapıldı.patoloji sonuçları konusuna doktorumuzun yorumu annemi endişelendirdi.doktora tekrar danışamadım.patoloji soncunun değerleri şöyle.bana açıklama yapabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler. MAKROSKOBİK BULGULAR 0.2 ÇAPTA BİR ADET BİOPSİ MATERYALİDİR.TTA 1 PA 1 KS TANI KRONİK GASTRİT,MİDE,ENDOSKOPİK BİOPSİ YORUM İNFLAMASYON (++) NÖTROFİL AKTİVİTESİ (NEGATİF) ATROFİ (NEGATİF) İNTESTİNAL METAPLAZİ (NEGATİF) (PAS-AB) HELİCOBACTER PYLORİ (NEGATİF) (İHK)

26 Ocak 2014 23:15
Prof. Dr. Turgut İpek Doktora Sor

Prof. Dr. Turgut İpek tarafından cevaplandı.

mide yanması ve bulantısı...

Hocam iki haftadır devam eden mide bulantım üzerine endoskopi yaptırdım. Endoskopi sonucumda mide içinde bol safra izlendi. Kardiya, fundus, korpus ve antrum hiperemik ve ödemli idi. pilor normaldi yazıyordu. tanı olarak Pangastrit(Alkalen Reflü Gastrit) yazılmış ve doktorum Ursofalk kapsül ve Panref tablet ilaçlarını verdi. 12 gündür laçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ama sabahları uyandığımda yemek yedikten sonraki 1 saat içerisinde mide bulantılarım devam ediyor. Neler yapmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin.

16 Aralık 2013 17:54
Prof. Dr. Turgut İpek Doktora Sor

Prof. Dr. Turgut İpek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube