Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

ÜlserAtif Kolit

Merhaber Hocam, Ben Ufuk Baysal sizin hastanızım ülseratif kolit hastasıyım 21 yaşındayım yıllarca size muayene oluyorum.. hocam sizin verdiğiniz ilaçlar doğrultusunda Salofalk Granül-Stix 1000 mg kullanıyorum ilk başlarda düzenli kullanmadığım için baya bi kansız kalmıştım ve 3 ünite kan aldım ve bu (Salofalk Granül-Stix 1000) ilacı verdiniz günde iki tane olarak başladı 3 yaptınız biraz şikayetim olduğu için şuanda sıkıntım bıraktığım an direk ishale çeviriyor ve kan geliyor.. Ve hoca ben oruç tutabilir miyim ? hani ben iftardan sonra 9 da 1 adet gece 00:2 de 1 adet ve en sonda sahurda yani 4:30 civarında da üçüncü hapımı alırım diye düşünüyorum siz nasıl uygun görürsünüz hocam SAYGILAR

26 Haziran 2014 22:19
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

eroziv kolon

Merhaba hocam..kolon rahatsizligim vardi, kolonoskopi yaptirdim.Ileum agzi odemli.Biopsi alindi.Geriya dogru bakildiginda sekum, ileosekal valf,chixan, transveres,enen kolon mukozasi ve lumeni normal izlenmekde.Sigmoid kolon normal. Rektum mukozadi ve lumeni normal. Anal kanalda minimal hemorroidler izlenmekde. Kanama yok, sadece mukus akintisi var.. Bagirsak biopsiyaya cevabi: EROZIV KOLIT.. xronik hastalikmi ? Ne yapmaliyim? Tedavi ile gechermi? cevab verirseniz chok sevinirim..Ben Bakuda yashiyorum ,sizin tavsiyelerinize chok ehtiyacim var. Shimdiden teshekkur ediyorum!

12 Ocak 2014 14:24
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

ülseratif kolit

hocam ben gelecem kontrole ama benm sigortamda bi sorun çıktı onu halleder halletmez geleceğim inşaallah.. ve ayrıca hocam bu elimdeki morarıklıktan dolayı acile gittim dün kan hemogram yaptı kan tahlilinde kan değerim 9.95 çıktı bilmiyorum oradaki doktor hemen doktora git dedi ve hocam 1 ay önce gittiğimde ise yine gittim acile kan tahliline o zaman değer 10.0.6 çıktı hgb doktor dün kan kaybın filan var dedi hocam ama..

18 Aralık 2013 09:47
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

ülseratif kolit

selamun aleyküm hocam.. ellerimde morarma var ve sürekli üşüyor avuç içimde damarlarım gözüküyor grimsi renkte niçin olabilir hocam bu ? bide ben hocam ülseratif kolit hastasıyım mayıs ayında da 3 ünite kan almıştım kansızlıktan olabilirmi yine acaba yada ilaçlardan ? salofalk granül-stix 1000 mg kullanıyordum piyasada olmadığı salofalk tablet 500 gr kullanyrm günde 6 defa alıyorum..

17 Aralık 2013 15:51
Prof. Dr. Ömer Karahan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Karahan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube