Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Reflü ve mide fıtığı

Merhaba Hocam, Bende akşamları yattıktan sonra ağzıma acı su geliyor.Bazende boğulma hissi ile uyanıyorum.İki defa endoskopi oldum. ilkinde reflü, ikincisinde mide fıtığı teşhisi kondu. Siz bağlı bulunduğunuz kurumda mide fıtığı ameliyatını lapraskopik yöntem ile yapıyormusunuz ve sgk bu ameliyatı karşılıyor mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

18 Ağustos 2014 13:18
Doç. Dr. Rıza Kutaniş Doktora Sor

Doç. Dr. Rıza Kutaniş tarafından cevaplandı.

sağ kasığımda şişlik

merhaba doktor bey sağ kasığımda hafif şişlik var.ağrı veya ele gelen bir sertlik yok.kadın doğumcuya gittim birşey olmadığını (ultrasonla baktı )zorlamadan olduğunu söyledi e zamanla geçer dedi.4 aydır var geçmedi geçen hafta genel cerraha gittim kasık fıtığından şüphelendi yüzeysel us istedi sağ inguinal bölgede büyüğü 12x5 mm boyutlarında bir kaç adet reaktif lenf nodları mevcuttur. yazıyor birşey yok dedi. ama şişlik var sizce neden olabilir başka bibranş doktoruna gitmem gerekirmi? şimdiden Teşekkürler.

22 Nisan 2014 21:11
Doç. Dr. Rıza Kutaniş Doktora Sor

Doç. Dr. Rıza Kutaniş tarafından cevaplandı.

Fitik

Hocam merhaba, Benim sorum şu 7 yillik mide fitigi hastasiyim bi suru ilac kullandim gecmedi ameliyat dediler fazla kilomda var.. Mide fitigi olanlar mide katlama operasyonu olabilirmi?ayni anda hem fitik hem katlama operasyonu mumkunmu? Tesekurler

17 Şubat 2014 16:16
Doç. Dr. Rıza Kutaniş Doktora Sor

Doç. Dr. Rıza Kutaniş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube