Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sağ inguinalde lenf nodu

Hocam merhabalar annemin rahmi alındıktan sonra bir ay sonra şiddetli ağrıları başladı. Özel hastanede bir muayene oldu. Sonuç şu ; Sağ inguinalde benign karakterde ekojen niduslu 17 mm çapında lenf nodu mevcuttur. Sağ inguinalde lenf nodu. Doktor bir şey yok demiş,bağırsaklarınıza baktırın demiş,fakat benim mantığıma yatmadı. İşkillendim radyoloji raporundan.Tabii tıbbi bilgim yok fakat içim rahat etmiyor. Sizden ricam ne yapmamız gerek,bilgi alabilir miyim ? . Teşekkürler hocam.

23 Ağustos 2017 19:54
Prof. Dr. Selin Kapan Doktora Sor

Prof. Dr. Selin Kapan tarafından cevaplandı.

Herniasyon

Hocam merhaba, ben doğuştan yürüyemiyorum 30 yıldır annem bana bakıyor ve annem için çok üzüldüğüm bir konuda sizden bilgi istiyorum. Annem 1 yıl önce apandist amaliyatı oldu ve şimdi göbeğinin sol alt tarafında, ultrason sonucu; Sol subumbilikal alan yüzeyel doku sonografik incelemesinde; kas grupları bu alanda incelmiş ve en ince alanda 5mm olarak ölçüldü ve Herniasyon ile uyumludur. Koleksiyon yada kitlesel lezyon saptanmamıştır. İnceleme alanına giren vaskular yapılar doğaldır. Hocam bu fıtığın büyüme riski var mı, ve patlama riski var mı, bize yol gösterir değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

31 Temmuz 2017 12:16
Prof. Dr. Selin Kapan Doktora Sor

Prof. Dr. Selin Kapan tarafından cevaplandı.

kasık fıtığı

iyi gunler. ben 17 yasındayım sol kasıgımda fıtık var. bacak egzersizleri yapmak ve mekik cekmek istiyorum, fazlalıklarımdan dolayı... bacak egzersizinden kastım yan yatarak bacagını dık bır sekılde yukarı kaldırıp indirmek. bu hareketi gunde 10 15 kere yapsam kasıgım zarar gorurmu? fıtık spor yapmama engel mi?

29 Haziran 2017 17:49
Prof. Dr. Selin Kapan Doktora Sor

Prof. Dr. Selin Kapan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube