Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

BOYUN DÜZLEŞMESİ VE FİTNESS

Hocam iyi günler, bende boyun düzleşmesi çıktı mr sonucumda. Acaba spor yapsam (Ağırlık sporu yani fitness) boyun bölgemi rahatsız etmeyecek sekilde çalışsam sıkıntı olur mu ?

31 Ağustos 2021 15:30
Doç. Dr. Rıza Kutaniş Doktora Sor

Doç. Dr. Rıza Kutaniş tarafından cevaplandı.

Hocam Şimdiden Teşekkür ederim...

Hocam öncelikle sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Annemin USG sonucunda troid bezleri nornmaldir. Parankimi hemojen görünümdedir. İstmus sol latarinde nodülü düşündüren 6*3 mm. boyutlu izoekoik hafif heterojen nodüler alan izlendi. Takip önerilir. Servikal Lap natüründe patolojik boyut yada lenf modu İZLENMEDİ. En büyüğü 5 mm kısa çapta ölçülen oval iyi sınırlı reakaoniyel lenf nodları izlendi. NODÜLÜLER alan VE reakaoniyel LENF NODLARI, sıkıntı oluşturur mu? Bu konuda bizlere bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar hocam sağlıkla kalın. Çok teşekkür ederim.

1 Haziran 2021 14:10
Prof. Dr. Emin Ersoy Doktora Sor

Prof. Dr. Emin Ersoy tarafından cevaplandı.

ultrason tiroid usg sonucu

hocam merhabalar annemin boğaz ultrason sonucu yorumlar mısınız size zahmet troid usg sonucu bilateral troid gland parankim yapısı heterojen olup birbiriyle birleşme eğilimi gösteren psodonodüler oluşumlar hipoekoik alanlar izlenmiş olup kanlanması artmıştır

27 Mart 2017 13:33
Op. Dr. Cevdet Tokat Doktora Sor

Op. Dr. Cevdet Tokat tarafından cevaplandı.

boyunda fıtık

Servikal lordoz düzleşmiştir. Servikal vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal özellikleri normal olarak izlenmektedir. C3-4 düzeyinde diskal taşma mevcuttur. Kord ve bilateral nöral foramenler olağandır. Diske komşu vertebral platolar normaldir. C4-5 düzeyinde diskal taşmaya bağlı minimal kord indentasyonu mevcuttur. Bilateral nöral foramenler olağandır. Diske komşu vertebral platolar normaldir. C5-6 düzeyinde diskal taşma mevcuttur. Kord ve bilateral nöral foramenler olağandır. Diske komşu vertebral platolar normaldir. C6-7 düzeyinde kord ve ilateral nöral foramenler olağandır. Hocam sağ tarafımda ağrım çok bide sağ memede ağrı yapar mı ?

13 Mart 2017 16:37
Prof. Dr. Sedat Belli Doktora Sor

Prof. Dr. Sedat Belli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube