Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

smear

Iyi günler hocam Smear sonucu .preparatta izlenen yoğun infamatuarhücre tabakası nedeniyle hucreler net izlenmemistir.infamatuar tedavi sonrası smear tekrarı önerilir.Tani: değerlendirme için uygun olmayan yayma .Tanı kodlari:N72 ICD-O Histoloji.serviks üterinenflamatuar hastalığı. Hocam bu SONUÇ değerlendirilmesini rica ediyorum teşekkür ederim ,saygilar.

18 Mart 2015 17:07
Prof. Dr. Adnan Çalık Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Çalık tarafından cevaplandı.

istemsiz gaz çıkışı

Merhaba hocam 31 yaşındayım yaklaşık 12-13 yıl önce basur şikayetiyle doktora gittim. Krem ve sıcak su tedavisi uygulandı. Daha sonra kanamalar yanmalar şeklinde devam eden sorunlarım oldu. Şimdi kanama hemen hemen hiç olmamakla birlikte şişkinlikler devam etmektedir(azalıp artarak). Fakat 7-8 yıl öncesinde anüsün arka tarafında (kuyruk sokumunun hemen altı), anüsün içinden dışına doğru çıktığına emin olduğum kalıcı bir şişlik(meme) var.Diğer basur memeleri kaybolup geri gelirken o şişkinlik(meme) sürekli sabit duruyor (büyüklüğü küçük parmağın ilk boğumunun yarısı kadar.) Herhangi bir ağrı yapmamakla birlikte ASIL ŞİKAYETİM 3-4 YILDIR ARA ARA İSTEMSİZ GAZ ÇIKIŞIDIR. En son doktora gittiğimde basurun iyi olduğu,o belirttiğim şişkinliğin ise...

7 Temmuz 2014 21:51
Prof. Dr. Adnan Çalık Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Çalık tarafından cevaplandı.

Makatta Kaşıntı

Merhaba, benim aylardır makatımda bazen azalan bazen çoğalan kaşıntılarım var. Genelde makat etrafında oluyor ama bazen makat içinde de kaşıntı oluyor. İnternetten araştırdığımda bu kaşıntının birçok nedene bağlı oldduğunu, bu nedenlerden birinin HPV olabilecğini öğrendim. Aylardır HPV şüphesi ile yaşıyorum. Bende şuan varolan siğil yok, HPV olup olmadığınıda bilmiyorum. Ama makat içinde siğil olma ihtimali var mıdır? Makat etrafında siğil olmadan makat içinde olabilir mi?

3 Haziran 2014 15:21
Prof. Dr. Adnan Çalık Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Çalık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube