Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

reflu

Hocam Merhabalar, Endoskopi sonucu 4-5 aydir bende reflu hastaligi var (baslangic seviyesinde). diyet disinda yemek yedigimde bogazimda tahris, yutkunma zorlugu, bicak gibi batmalar ve ses tellerinin oldugu kisimda odem olusuyor. kronik faranjit teshisi var. tek cozum yemek asidinin bogaza kacmasini onlemek deniyor. Once 1 ay 40 mg Nexium kullandim, cok ise yaramadi. Sonra 2 ay 40 mg Protonex ve gece 20 mg Fomodin kullandim. Bogazimdaki asiri rahatsizlik gecti. ama her halikarda diyet disinda yemek yedigimde kisa sureli bogazimda hafif rahatsizliklar hissettim. Su an ilaclari kestim, yine diyet disinda yemek yedigimde bogazimda tahris hissetmeye basladim (ses telleri dahil). cok rahatsiz edici boyutlarda degil ama etkilenme var. Diyete daya...

24 Ekim 2013 08:50
Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci Doktora Sor

Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci tarafından cevaplandı.

Biluribin total yüksekliği

Hocam ben bazı askeri sınavlara girdim askeri hastanelerde aldıgım raporlarımda kan degerlerimin hepsi normal ama bilirubin total Alanin Transaminaz ( ALT) ve Aspartat Aminotransferaz ( AST) değerleri yüksek çıkıyor bilirubin tolal degeri 1 ile 3 arasında yani kan tahlili için verdiğim ilk kanda 1.95 çıkıyor ikinci verdiğim kanda 1.75 çıkıyor üçüncüde 2.95 oluyor yani deger her verdiğimde değişiyor eğer doğuştan olsa idi bilgimiz kesinlikle olurdu sanırım doğuştan değil ilaç igne veya tedavisi varsa yardımlarınızı bekliyorum bu değeri 1'in altına düşürmem gerek sınavlar için yardımlarınız için şimdiden teşekkürler hocam.

16 Ekim 2013 12:27
Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci Doktora Sor

Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci tarafından cevaplandı.

kronik gastrit

Merhaba.Yaklaşık 2 yıldır mide rahatsızlığı yaşamaktayım.Üst karın üzerinde orta hatlarda hep aynı yerde ağrı hissediyorum.Bu ağrı arttığında midemdekikiler bir anda ağzıma geliyor.Midemde çok fazla gaz oluyor.3 defa endoskopi oldum.Hepsinde antral gastrit çıktı.biyopside kronik gastrit hpylori + atrofi ve metaplazi yok. ppi grubu ilaçlar ağrımı geçirmiyor bu arada kolonoskopi ve tüm batın tomografiside çekildim.Hiç bir şey çıkmadı.Bu aşamadan sonra ne yapmalıyım? kronik gastritim geçmiyor.bu hastalık hayatımı olumsuz etkiliyor.mide kanserine çevirmesinden korkuyorum.

10 Ekim 2013 10:37
Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci Doktora Sor

Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci tarafından cevaplandı.

mide

Merhabalar Kadir Bey, Ben size mide ile ilgili çektiği bir sıkıntıyı danışacaktım.26 yaşındayım adım İpek.Ben çok aç kaldığım zamanlar ya da yemekten sonra mide ağrısı çekmekteyim.Bir de kimi zaman karnımda şişme oluyor.Ben strese de bağlasam bazen bu beni korkutuyor.Mide ağrılarının sebepleri nelerdir??? Ben bu konu ile ilgili bir tedavi görmeli miyim?Beni aydınlatırsanız çok ama çok sevinirim.Sevgiler...

28 Şubat 2012 20:24
Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci Doktora Sor

Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci tarafından cevaplandı.

iyi günler hocam yardımcı olursanız cok sevinirim .b12 eksikliği nedeniyle

iyi günler hocam yardımcı olursanız cok sevinirim .b12 eksikliği nedeniyle endoskopi istendi.endeskopi de 3 adet parça alındı henüz onların sonucu cıkmadı ama endoskopi raporunu aldım raporda ; mide korpusunda çok sayıda üzeri hematin ile kaplı erozyone alan izlendi.mide antrumda mm boyutlarda aftiz ülserler ve hematinize alanlar izlendi.kardia retrofleksiyonda incelendiginde aleti tam kavrayabiliyor. biopsi sonucları 15 gün sonra cıkacak lütfen bana yardımcı olun. bu raporda ne demek istiyor hematin erozyone nin tümörle ilgisi varmı ciddi bi sorunummu var :( cvplarsanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim.

12 Nisan 2011 14:47
Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci Doktora Sor

Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube