Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Mide ağrısı

Merhaba sayin doktor bey, Karnimin sol üst köşesi ağrıyor. Genellikle aç oldugumda oluyor ve gaz sancısı cekiyorum. Gaz ağrısı sırtıma ve sol koluma vuruyor. Karnim aç iken agzimdan gaz çıkışı oluyor. Kısa kısa bi kac kere daha oluyor. Yemek yiyene kadar sürekli aynı oranda ağrılar devam ediyor. Mide yemekle dolunca kesiliyor ama az da olsa kısa ağızdan gaz çıkışları oluyor. Ne yapmam gereklidir. Bi öneriniz varmi veya tedavi için bilgi verebilirmisiniz ?

7 Ağustos 2020 00:13
Prof. Dr. Hakan Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Yıldız tarafından cevaplandı.

Mide gaz karın gürültüsü

Hocam merhaba,annemle bende 3 ay önce aynı gunde aynı şikayetlerimiz oldu ve hala devam ediyor karin gürültüsü,sancı,istahsizlik,hergun yumuşak büyük diski ,ve kilo kaybı ,kan tahliller temiz,ultrasyon,batin ici intestinal yoğun gazimiz var ben endeskopi ve kolonoskopi oldum nonsprestif kolit hafif şiddette cikti ,endeskopi helikobakteri cikti ve pangastrik cikti annem dün oldu kolonoskopi temiz endeskopi antral gastrik+Bx parca alındı sonucu 1 hafta sonra çıkacak hocam bize ne olduda bir günde bu hale geldik gitmediğim dr kalmadı birsuru ilac ictim ama şikâyetlerim hic gecmedi ne olur yardım edin

18 Temmuz 2020 10:24
Prof. Dr. Hakan Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Yıldız tarafından cevaplandı.

İştahsızlık, Halsizlik, Kilo Kaybı, Ateş

Merhaba hocam, kolay gelsin. İki buçuk aydır iştahsızım, 15 kilo verdim. Ayrı ayrı bölümlerde birçok test yaptırdım, helicobacter pylori haricinde bir şey çıkmadı. Şu an onun tedavisini görüyorum ancak tedavi başlayalı 10-15 gün geçmesine rağmen iştahsızlığım ve kilo kaybım devam ediyor, halsiz hissediyorum, ateşim de bazen 37 civarlarına çıkıyor, sizce bunun çözümü veya sebebi ne olabilir hocam, şimdiden teşekkürler.

8 Temmuz 2020 21:00
Prof. Dr. Hakan Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Yıldız tarafından cevaplandı.

Mide bulantısı,baş dönmesi,reflü,gastirit,göz kapakları yorgunluğu,halsizlik,kol ve bacak ağrıları

Merhaba Nisan ayı itibaren zatüre sebebiyle Covid-19 tedavisi aldım. PCR test sonucum çıkmadı. Eşimin ve ablamın negatif çıktı. Tedavi almaya başladığımda 2-3 günden itibaren mide bulantısı, çarpıntı,halsizlik, baş dönmesi sıkıntılarım gündüz 10 gece 10 aralığında bir ay devam etti. Bulantıyı gidermek adına tahin içtim. Son ramazan günleri 2 saate kadar (akşamları 8-10)inen bulantı bir kaç gün sonra yok denecek kadar azaldı. Sonrasında tekrar başladı.Dahiliyeye gittim mide ve bağırsak iltihabı denilip mide koruyucu ve kas spazmı ilacı verildi.bunları kullanmama rağmen çokta değişen bir durum yok. Hatta şuan karın şişliği tok hissetme, ama yeme isteğininde olması, boğazıma yemek gelmesi (dahiliye önceside acı idi), tuvalette bir şey gelmemes...

30 Haziran 2020 07:39
Prof. Dr. Hakan Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Yıldız tarafından cevaplandı.

Mide Antrum Duvar Kalınlığında Diffüz Artış (Antral Gastrit)

Hocam merhaba, 45 yaşındayım. Yaklaşık 1 aydır ara ara gelip giden mide bulantılarım var. Çok eskiden reflü teşhisi konmuştu. Kan tahlillerim temiz. Mide asit giderici ilaçlar kullanıyorum şu an. Tüm batın US'de "mide antrum duvar kalınlığında diffüz artış mevcuttur (Antral gastrit?)" yazıyor. Bu mide kalınlığının sebebi gastrit midir? İlaç tedavisini ne kadar daha sürdürmeliyim? Teşekkürler.

18 Mayıs 2020 22:29
Prof. Dr. Hakan Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube