Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Reflü gastrit

Hocam 1.5 sene önce mide kanaması geçirdim ertesi günü çekilen endoskopi sonucum: ŞİKAYET:Dispepsi PREMEDİKASYONU:Vemcain spray %10 ÖZEFAGUS:Özefagus lümen ve mukozası normal MİDE: U manevrasında kardia gevşek sarıyor . Fundus normal bulundu korpus, antrum mukozaları hiperamkik ve ödemliydi Pilor santralize DUEDONUM:Bulbus hiperamik ve ödemliydi. Duedonum 2. kısım normal bulundu TANI: LES gevsekligi, pangastrit,Bulbitis (gastro -özofajial reflü hastalıgı, özofajitsiz.) Rahatsız oldugum zamanlar nexium 40 mg kullanıorum bi daha endoskopiye gerektiricek riskli bi durum var mı sizce?

22 Aralık 2014 22:19
Doç. Dr. Süleyman Uraz Doktora Sor

Doç. Dr. Süleyman Uraz tarafından cevaplandı.

karnim asiri derecede siskinkik okuyor

Doktor bey iygeceler bana yardimci olursaniz cok sevinirim benim karnimda 1 senedir sisme var aksamlar oluyor hamileden bi farkim yok endoskobi yaptirdim reflu denildi sismem gecmedi kolonoskobi yaptirdim stres sikinti denildi yardimci olun lutfen

14 Kasım 2014 02:19
Doç. Dr. Süleyman Uraz Doktora Sor

Doç. Dr. Süleyman Uraz tarafından cevaplandı.

mideden ağıza aşırı asit gelmesi

Hocam merhaba.midemde yanma ve yenek borusunda takilma hissi agzima asiri asit su gelmesi sikayetlerimdeb genel cerrahi uzmanina doktorumuza gittim endeskopiye girdim biyopsi yapildi.sonuc pan gastrit kronik gastrit ve az.miktarda helico bakteri olarak cikti.antibiyotik tedavusi uygulandi 2 haftalik duzenli kullandim tedavi bittikden sonra kan tahlilime bakildi helico bacteri negatif olarak gozuktu.doktor bey bana panref (pantaprazol) 40 mg ve bizmopen 262 mg cigneme tableti ve diyet verdi .yanma eksime epey azaldi ama agzimda sulanma asit gelmesi ve takilma yedikden sonra devam ediyor en cokda agiz sulanmasi beni rahatsiz ediyor tukurmek yada sikla yutkubmak zorunda kaliyorum yardimci olursanz cok sevinirim.

30 Ekim 2014 11:28
Doç. Dr. Süleyman Uraz Doktora Sor

Doç. Dr. Süleyman Uraz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube