Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

patoloji raporum

KLİNİK BULGULAR : REKTAL KANAMA. KLİNİK ÖN TANILAR : ANAL FİSSÜR. İLEUMDA POLİP + POLİPEKTOMİ. MAKROSKOPİK BULGULAR : 1) İLEUM: BÜYÜĞÜ 0,3 CM ÇAPINDA, KÜÇÜĞÜ 0,2 CM ÇAPINDA 2 ADET DOKU PARÇASI. T2P1K 2) İLEUM POLİP: 0,3 CM ÇAPINDA 1 ADET DOKU PARÇASI. T1P1K 3) ÇIKAN - TRANSVERS - REKTUM: BÜYÜĞÜ 0,3 CM ÇAPINDA, KÜÇÜĞÜ 0,2 CM ÇAPINDA 6 ADET DOKU PARÇASI. T6P1K TANI : İLEUM; KOLON; ENDOSKOPİK POLİPEKTOMİ VE BİYOPSİLER: NORMAL İLEUM (1): NORMAL SINIRLARDA HİSTOLOJİK BULGU. AKTİF VEYA KRONİK İLEİT BULGUSU GÖRÜLMEDİ. MUKOZAL EOZİNOFİLİ GÖRÜLMEDİ. GRANÜLOM GÖRÜLMEDİ. İLEUM, POLİP (2): NORMAL SINIRLARDA HİSTOLOJİK BULGU. POLİP YAPISI OLUŞTURABİLECEK BULGU GÖRÜLMEDİ. ÇIKAN KOLON + TRANSVERS KOLON + REKTUM (3): NORMAL SINIRLARDA HİSTOLOJİK BULGU. AKT...

19 Nisan 2016 12:25
Prof. Dr. Kadir Aksöz Doktora Sor

Prof. Dr. Kadir Aksöz tarafından cevaplandı.

kolonoskopi

Merhaba, 7 sene ve 4 sene once damlama şeklinde makat kanamam oldu,tek seferlikti devamı olmadı..Artı bir şikayetim yoktu sadece her ikisinde de kabızdım.Şu an ki sıkıntım yılda bir veya iki dönem olan karın ağrıları fakat yaklaşık 10-15 gün sürüyor ve alt karın bölgemde meydana geliyor,10-15 dakikada kendiliğinden geçiyor..Bazı yiyeceklere karşı aşırı hassasiyetim var.Bklagil ve süt ürünleri tükettiğimde kramp tarzı ağrılar giriyor.Gaitam sürekli çamur gibi yıllardır böyle hiç düzelmedi.Gaita ultrason kan tahlilleri anoskop muayenesi temiz çıktı.Sizce kanamanın nedeni nedir .Fissür falan kendiliğinden geçer mi ?kolonoskopi şart mıdır?Anneanne kolon kanseri.Yaşım 25.

1 Şubat 2016 10:43
Prof. Dr. Kadir Aksöz Doktora Sor

Prof. Dr. Kadir Aksöz tarafından cevaplandı.

Biyopsi Sonucu

Doktor Bey Merhaba; Aşağıda açıklaması bulunan kolonoskopi esnasında alınan parçaların biyopsi sonuç raporunu yorumlamanızı rica ederim. MAKROSKOPİK BULGULAR En büyüğü,0,5x0,2x0,2 cm, en küçüğü 0,2x0,2x0,2 cm ölçülerinde, krem renkte 4 adet doku parçasıdır. MİKROSKOPİK BULGULAR Kesitlerin incelenmesinde yüzey goblet hücreler içeren kolumnar epitelle döşeli olup lamina propriada ödem ve aggregat oluşturan lenfoplazmasiter infiltrat görülmektedir. Kript distorsiyonu, musin kaybı, kriptit, kript absesi, paneth hücre metaplazisi, bazal membran kalınlaşması ve granulom izlenmemektedir. TANI: REKTOSİGMOİD KOLON; ENDOSKOPİK BİOPSİLER - LAMİNA PROPRİADA LENFOİD AGGREGAT VARLIĞI NOT: Bu materyallerde malignite ve spesifik bulgu saptanmamıştır.

21 Ağustos 2015 17:01
Prof. Dr. Kadir Aksöz Doktora Sor

Prof. Dr. Kadir Aksöz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube