Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

HELİKOBAKTERİ 4 LÜ TEDAVİ BİZMOPEN

hocam merhaba kolay gelsin bana yapılan endoskopide helikobakter çıktı 15 günlük antibiyotik tedavisi verildi. largopen flagly bizmopen panto verildi.bizmopen ishal kesici olmasına rağmen ben tedavimin 3.gününde ishal oldum neden olmuş olabilir.? benim doktora gitme sebebim covid sonrası geçmeyen ishaldi. böyle olunca biraz tedirgin oldum.zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

25 Mayıs 2023 13:42
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

Geçmeyen ishal ve düşük vitamin değerleri

Hocam merhaba 23 yaşındayım 6 yıldır önceleri hafif cıvık şeklinde büyük abdeste son 1 yıldırda günde bazen 3 bazen 4 ve sulu şekilde büyük abdeste çıkıyorum aynı zamanda vitaminlerim düşüyor özellikle eskiden beri b12 vitaminim. Yapılan kolonoskopide terminal ileumda kolonoskopun geçişine izin vermeyen darlık yazıyordu bunun üzerine enterografi oldum orada da "Distal terminal ileumda kısa bir segmentte kronal planlarda darlık izlenmiş olup aksiyel planda karşılığı izlenememektedir. " yazıyor en son oral iv bt yaptırdım orada darlık gözükmedi. Şimdi tekrar kolonoskopi olucam. Sizce bu ishal vitamin emilim bozuklukları darlıktan olabilir mi ? Bir de darlık düzeltilebilinir mi ? Teşekkür ederim.

19 Nisan 2023 11:21
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

Diyabet ilaçlarının yan etkileri

Merhaba hocam, annem 62 yaşında. Yeni diyabet teşhisi kondu. Şuan da kullandığı ilaçlar; sabah aç karnına Panto 40 mg, Feramat 100 mg, Levotiron 125 mg kullanıyor, sabah tok karnına Vasoxen 5mg, Glifor 1000mg, Benexol B12, akşam ise tok karnına Glifor 1000 mg kullanıyor. Yalnız neredeyse 3 aydır devam eden ishali mevcut. Hangi ilaçlarlardan kaynaklanıyor olabilir? Bu ilaçların birbiri ile etkileşimi var mıdır? İlaçların hepsini kullanmaya devam etmeli mi veya ishalin düzelmesi için nasıl kullanmalı yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

16 Mart 2023 19:05
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube